Otthon / Utazás

Az 5 legjobb tavaszi kirándulóhely az országban

Az 5 legjobb tavaszi kirándulóhely az országban

Amint végre beköszönt a jóidő, a legtöbben úgy érezzük, hogy itt az ideje kimozdulni, barangolni egy kicsit a természetben, utazni, túrázni egy jót. Ha szívesen töltenél egy hétvégét egy jó kis tavaszi kiránduláson, nem kell feltétlenül külföldre utaznod, hiszen itthon is számos remek hely van, ahova ellátogathatsz. Cikkünkben összegyűjtöttük neked az általunk legjobbnak tartott úti célokat, hátha te is kedvet kapsz ahhoz, hogy ellátogass valamelyikre.

Tihany

Itthon kevesebb gyönyörű helyet tudunk elképzelni tavasszal Tihanynál: a város az ország egyik leggyönyörűbb fekvésű települése, hiszen a Balatonba nyúló Tihanyi-félszigeten fekszik, és a dombjairól remek kilátás nyílik a tóra.

Ha úgy döntesz, hogy ide kirándulsz el, mindenképpen keresd fel a Visszhang-dombot, hogy letestelhesd a híres tihanyi echot, és ha nem csak túrázni szeretnél, akkor látogass el az apátságba is.

Ugyan a levendulaszezon csak június végén, július elején kezdődik, de csodálatos, tarka virágokkal borított kirándulóhelyeket így is fogsz találni Tihanyban.

Tata

Tatát úgy ismerjük, mint a „Vizek városát”, így ha szereted az olyan kirándulásokat, amelyeket vízpart mellé lehet szervezni, akkor abszolút ez lesz a neked való cél.

Ha túráznál, érdemes megmásznod a Kálvária-dombot, amely a város legmagasabb pontja, ha pedig inkább egy könnyed sétát vennél, az Erzsébet térről nyíló Angolkertbe célszerű menned.

A település közepén található az Öreg-tó, amely ideális piknikezéshez, és a Tatai vár is a partján fekszik.

Visegrád

Kevés szebb hegyvidéki kirándulóhely található hazánkban, mint Visegrád és környéke, így ha igazi természetbarát vagy, érdemes ellátogatnod erre a településre, mely az egyik legrégebbi hazánkban.

A túrához ideális erdős, hegyes tájak mellett a történelem kedvelőinek is remek célpont a város, hiszen még a 4.

században épült Római erőd romjait, a középkorban épült Fellegvárat és Salamon-tornyot is meglátogathatod, sőt, a visegrádi királyi palotában található a Herkules kút, amely az 1000 forintos bankjegyünk hátulját díszíti.

Szilvásvárad

Igazi vadregényes, romantikus erdei kirándulóhely Szilvásvárad, amely az egyik legismertebb bükki üdülőhely.

A bükki őserdő 180-200 éves, közel 50 méter magas bükkfáival az ország egyik legszebb erdősége, a Szalajka-völgyben pedig a csodálatos erdei vízeséshez, a Fátyol-vízeséshez is ellátogathatsz.

Ha kedveled a barlangos túrákat, akkor az Istállós-kői-barlangot célszerű felvenned a megnézendő nevezetességek listájára, ha pedig szívesen túráznál egy kicsit a hegyekben, a Kalapat-hegyi Millenium Kilátó a neked való célpont.

Szarvas

Ha családdal mennél egy hétvégi túrára, akkor számotokra a legideálisabb kirándulóhely hazánkban Szarvas, amely a gyerekek számára is tartogat szórakozási lehetőségeket, hiszen a település arborétumában található a Mini Magyarország névre keresztelt makettpark, ahol mini vasutak és hajók is találhatók, amelyek emléket állítanak a legszebb magyar mozdonyoknak és vitorlásoknak is.

A várak szerelmesei ellátogathatnak a Bolza-kastélyhoz, amelynek parkja ideális sétahely: a rengeteg gyönyörű növény között például Gingko biloba is található a kertben.

Érdekes látványossága a településnek a Szárazmalom is, amely valószínűleg a gyerekekkel is remek célpont lesz.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást