Kikapcsolódás / Szórakozás

8 szuper táncos film, amit legalább egyszer látnod kell

Step Up 

Minden idők egyik legnépszerűbb táncos filmje a Step Up, ami 2006-ban jelent meg Channing Tatum és Jenna Dewan főszereplésével. A készítőknek ezúttal sikerült mindent eltalálniuk: a sztorit, a szereplőket, a zenéket és a táncmozdulatokat egyaránt.

Tyler elég zűrös alak, nevelőszülőkkel él, és éjjelente az utcákat rója barátai társaságában. A srácban persze megvan a potenciál, hiszen született táncos tehetség, és olyan jól mozog, hogy profikat letáncolna a parkettről.

Amikor egyik este egy művészeti iskolában randalíroznak, büntetésül azt a feladatot kapja, hogy takarítóként kell dolgoznia a helyen. Itt ismeri meg Norát, aki azonnal felfigyel a srác ösztönös mozdulataira, és amikor partnere lesérül a vizsgaelőadás előtt, elintézi, hogy Tyler kerüljön a helyére. A gyakorlás során pedig rájönnek, hogy igazán jó párost alkotnak együtt!

Honey

2003 egyik legjobban sikerült filmje volt a Honey, főszerepben Jessica Albával! Honey Daniels gyönyörű, kedves, és nem mellesleg nagyon jól táncol; nappal a környéken élő fiataloknak ad hip-hop órákat, este pedig egy diszkóban dolgozik pultosként.

Itt figyel fel rá két híres kliprendező, akik mozgását látva felkérik háttértáncosnak, a lány karrierje pedig ezt követően óriási erővel beindul.

Hamarosan azon kapja magát, hogy ő koreografálja a legnagyobb sztárok klipjeit, és hatalmas jövő ígérkezik előtte. Azonban mindez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, és amilyen gyorsan teljesítette álmát, olyan gyorsan elkezd szertefoszlani az élete. 

Hölgyválasz

John ügyvédként dolgozik, mások pedig úgy gondolják, tökéletes élete van. Csinos felesége és két gyermeke van, és a karrierje is felfelé ível.

A férfi viszont mégis unalmasnak érzi életét, egyhangúan telnek napjai, és a családja túl elfoglalt ahhoz, hogy több időt töltsenek vele.

Egyik nap John egy nőre lesz figyelmes a Miss Mitzi’s stúdió ablakában, és ezt a pár másodpercet nem tudja kiverni a fejéből. Beiratkozik a nő egyik tánctanfolyamának kezdő csoportjába, rövidesen pedig egy új világ nyílik meg előtte.

Táncoló talpak

Íme egy animációs táncos film, amit gyerekek és felnőttek is imádni fognak! A császárpingvinek világában csak az boldogulhat, aki tud énekelni, a kis Topinak viszont egyáltalán nincs tehetsége hozzá.

Táncmozgása azonban irigylésre méltó, ezért úgy dönt, hogy azzal próbál meg boldogulni, amivel tud, és nekivág az Antarktisznak.

Olvastad már?  Az elmúlt évek legjobb LMBTQ témájú filmjei - Mindenkinek látnia kell!

Útja során találkozik egy csapat pingvinnel, akik szintén kirekesztettek, Topi táncmozdulatai pedig lenyűgözik őket, ezért meghívják, hogy tartson velük. Ezzel egy izgalmas kaland veszi kezdetét!

Kíváncsi vagy a következő 4 táncos filmre is? A lapozáshoz kattints ide >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást