A legjobb kórházas sorozatok, amiket nem lehet abbahagyni

A legjobb kórházas sorozatok, amiket nem lehet abbahagyni

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A legjobb kórházas sorozatok, amiket nem lehet abbahagyni

1. Vészhelyzet

Az amerikai kórházsorozat az elsők között volt, amit a hazai tévékben vetítettek, gyerekként rajongtam érte. A korosztályom mai napig emlékszik Carter és Benton dokikra, Romanóra, Kovacra és Dr. Ross-ra, akit a fiatal George Clooney alakított.

A sorozat – amelynek szülőatyja Michael Crichton, akinek a Jurassic Park alaptörténetét is köszönhetük –, 1994 és 2009 között futott és 15 évadot élt meg. 

 

2. Dr. House

Ki ne emlékezne a 2004 és 2012 között játszott sorozatra, aminek főszereplője a zsémbes, bottal sántikáló Dr. House, aki minden rejtélyt megold? A Hugh Laurie főszereplésével készült széria egy zseniális, de saját démonaival és függőségével küzdő ember története, aki egyfajta nyomozóként oldja meg a hihetetlen eseteket, rakja össze a diagnózist a sokszor teljesen félrevezető tünetek alapján.

A Dr. House azon kevés sorozatok közé tartozik, amit nemcsak eredeti nyelven, de szinkronnal is érdemes megnézni. Szakácsi Sándor és Kulka János hangja is kiválóan passzolt a karakterhez. 

 

3. Grace klinika

A 2005 óta futó széria szintén maratoni hosszúságú, hiszen jelenleg a 17. évadot láthatjuk a Seattle Grace kórház életéből. Shonda Rhimes sorozata szintén bővelkedik hihetetlen esetekben, de legalább ekkora hangsúlyt kap a szereplők szerelmi élete, ami nem szenved hiányt fordulatokban, csalódásokban.

Persze minden rész végén kapunk valamiféle bölcs tanulságot a főszereplőtől, Meredith Greytől. Az aktuális eseményekre reagálva a sorozatban a koronavírus is megjelenik és nagyon fontos szempontból közelíti meg a világjárvány következményeit.

 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást