A legjobb karácsonyi vásárok országszerte

A legjobb karácsonyi vásárok országszerte

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A legjobb karácsonyi vásárok országszerte

A Vörösmarty téri adventi vásárt mindenki ismeri és szereti. Éppen ezért ebben a cikkünkben elhagytuk a főváros határát, és összegyűjtöttük nektek a leghangulatosabb és legszebb karácsonyi vásárokat az ország legkülönbözőbb pontjairól! 

Egri Advent

November 29-én kezdődik a Dobó téren az egri adventi vásár, ami színes programokkal várja minden az érdeklődőket.

A gyönyörű történelmi városban kézműves játszóházat, interaktív adventi játékokat, mézeskalács-kiállítást és különböző előadásokat találhatnak azok, akik itt töltenének egy-két napot az ünnepi időszakban.

Persze minden adventi hétvégén lesz gyertyagyújtás is, valamint a város három kategóriában (művészet, jazz, klasszikus) összeállított programsorozattal készül saját karácsonyi vígadalmának színesítésére.

Kecskeméti Téli Fesztivál

Jó hírünk van: idén a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület társszervezőként segíti a Kecskeméti Téli Fesztivál adventi gyertyagyújtásait! A városi társaság egy olyan egyesület, amely oktatással, neveléssel, kultúrával, a hagyományok ápolásával és a család védelmével is foglalkozik, mindezt úgy, hogy közben a nők jogaiért aktívan kiáll.

A Téli Fesztiválon lesz Szeretetkuckó is, ahol a Kecskemét lakossága által összegyűjtött adományokat helyezik el, majd az adventi vásár után egy minden évben gondosan kiválasztott rászoruló csoport részére ajánlják fel. A rendezvény egy hónapig tart, a hagyományos jégpálya és kirakodóvásár mellett színes programokkal, szilveszterkor pedig tűzijátékkal várja az érdeklődőket.

Dóm téri Advent, Szeged

A szegedi Dóm tér minden kétséget kizáróan Közép-Európa (ha nem Európa) egyik legszebb tere. Ki ne szeretne meginni itt egy pohár finom forralt bort, vagy megenni egy híresen finom ünnepi kenyérlángost? A helyszínen a szokásos kézműves vásár is helyet kap, és újra megtelik programmal a Bálaszínház, valamint visszakerül helyére az óriáskoszorú. 

A november 27-én induló kirakodóvásár mellett rengeteg program várja az érdeklődőket, sőt, az Aradi vértanúk tere az adventi sütemények és édességek terévé válik erre az egy hónapra, és itt kap helyet a gyerekek kedvence, a szalmabála-labirintus is. Lesz termelői piac is a Szent-Györgyi Albert téren, ahol a környékbeli gazdák kapnak lehetőséget az egészséges, lokális termékeik árusítására.

Advent a Kékesen

Advent első vasárnapján Kékesen is elkezdődik a mulatság, már reggel 10 órától indulnak a programok. A rendezvény stílusosan az Angyalok tisztásán lesz, népi iparművészekkel, kézműves vásárral, mátrai forralt borral, meleg ételekkel és italokkal.

Persze itt is lesz adventi gyertyagyújtás, közös ima és egy máglyagyújtás is, az első hétvégén pedig a Csík zenekar és Molnár Ferenc Caramel lép majd fel az ország legmagasabb pontján.

Arra azért érdemes figyelni, hogy ezek a programok kora délután kezdődnek, tehát ha a koncertek miatt mennél, indulj időben!

Hajdúszoboszlói kézművesség

November 28-án, a Bocskai Rendezvényközpontban a gyerekes családoké lesz a főszerep: érkezik ugyanis az ünnepi kézműves foglalkozás, amelyen a gyerekek saját kezűleg készíthetik el a karácsonyi ajándékokat rokonaiknak vagy barátaiknak.

Hasonló kézműves játszóház lesz még a Kovács Máté Művelődési Központ és Könyvtárban is, így akár mindkét helyszínre el lehet látogatni egy nap alatt.

Zánkai néphagyományok

Nem meglepő, hogy a Balaton körül bőven találunk programot Advent idejére – a zánkai pedig igazi különlegességnek bizonyul.

A városban a szervezők felidézik a helyi néphagyományokat a Faluházban, ahol egy kis történelmi betekintést is kaphatnak az érdeklődők az adventi hétvégékkel és szokásokkal kapcsolatban.

Ugyanitt történik majd a gyertyagyújtás, és finom forralt bor,meleg tea, valamint házi zsíros kenyér is kapható lesz.

Persze a vásározás sem  maradhat el egyedi kézműves árukkal és a legfinomabb édességekkel!

V. Pécsi Adventi Kézműves- és Mesevásár

Már az elnevezését is imádjuk a pécsi adventi vásárnaka gyönyörű Széchenyi térre várják a városiak a minőségi kézműves termékek szerelmeseit, a forralt bor hódolóit és mindenkit, aki hamisíthatatlan ünnepi hangulatra vágyik!

A Pécs város honlapján feltüntetett programtáblából jól látszik, hogy színes-szagos, mindenki számára érdekes eseményekkel várják a pécsieket és az ide látogatókat a szervezők. 

Lesz többek között állatsimogató, adventi mesetár, vers- és prózamondás, játszóház, hangverseny, orgonaverseny, és december 6-án még a Mikulás is ellátogat a helyszínre.

VIDEO A műszempilla profi felhelyezése, lépésről lépésre

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!