Szórakozás / Otthon

A legjobb karácsonyi vásárok országszerte

A Vörösmarty téri adventi vásárt mindenki ismeri és szereti. Éppen ezért ebben a cikkünkben elhagytuk a főváros határát, és összegyűjtöttük nektek a leghangulatosabb és legszebb karácsonyi vásárokat az ország legkülönbözőbb pontjairól! 

Egri Advent

November 29-én kezdődik a Dobó téren az egri adventi vásár, ami színes programokkal várja minden az érdeklődőket.

A gyönyörű történelmi városban kézműves játszóházat, interaktív adventi játékokat, mézeskalács-kiállítást és különböző előadásokat találhatnak azok, akik itt töltenének egy-két napot az ünnepi időszakban.

Persze minden adventi hétvégén lesz gyertyagyújtás is, valamint a város három kategóriában (művészet, jazz, klasszikus) összeállított programsorozattal készül saját karácsonyi vígadalmának színesítésére.

Kecskeméti Téli Fesztivál

Jó hírünk van: idén a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület társszervezőként segíti a Kecskeméti Téli Fesztivál adventi gyertyagyújtásait! A városi társaság egy olyan egyesület, amely oktatással, neveléssel, kultúrával, a hagyományok ápolásával és a család védelmével is foglalkozik, mindezt úgy, hogy közben a nők jogaiért aktívan kiáll.

A Téli Fesztiválon lesz Szeretetkuckó is, ahol a Kecskemét lakossága által összegyűjtött adományokat helyezik el, majd az adventi vásár után egy minden évben gondosan kiválasztott rászoruló csoport részére ajánlják fel. A rendezvény egy hónapig tart, a hagyományos jégpálya és kirakodóvásár mellett színes programokkal, szilveszterkor pedig tűzijátékkal várja az érdeklődőket.

Dóm téri Advent, Szeged

A szegedi Dóm tér minden kétséget kizáróan Közép-Európa (ha nem Európa) egyik legszebb tere. Ki ne szeretne meginni itt egy pohár finom forralt bort, vagy megenni egy híresen finom ünnepi kenyérlángost? A helyszínen a szokásos kézműves vásár is helyet kap, és újra megtelik programmal a Bálaszínház, valamint visszakerül helyére az óriáskoszorú. 

A november 27-én induló kirakodóvásár mellett rengeteg program várja az érdeklődőket, sőt, az Aradi vértanúk tere az adventi sütemények és édességek terévé válik erre az egy hónapra, és itt kap helyet a gyerekek kedvence, a szalmabála-labirintus is. Lesz termelői piac is a Szent-Györgyi Albert téren, ahol a környékbeli gazdák kapnak lehetőséget az egészséges, lokális termékeik árusítására.

Advent a Kékesen

Advent első vasárnapján Kékesen is elkezdődik a mulatság, már reggel 10 órától indulnak a programok. A rendezvény stílusosan az Angyalok tisztásán lesz, népi iparművészekkel, kézműves vásárral, mátrai forralt borral, meleg ételekkel és italokkal.

Olvastad már?  Az 5+1 legérzékibb ajándék nőknek, az ünnepi kényeztetéshez

Persze itt is lesz adventi gyertyagyújtás, közös ima és egy máglyagyújtás is, az első hétvégén pedig a Csík zenekar és Molnár Ferenc Caramel lép majd fel az ország legmagasabb pontján.

Arra azért érdemes figyelni, hogy ezek a programok kora délután kezdődnek, tehát ha a koncertek miatt mennél, indulj időben!

Hajdúszoboszlói kézművesség

November 28-án, a Bocskai Rendezvényközpontban a gyerekes családoké lesz a főszerep: érkezik ugyanis az ünnepi kézműves foglalkozás, amelyen a gyerekek saját kezűleg készíthetik el a karácsonyi ajándékokat rokonaiknak vagy barátaiknak.

Hasonló kézműves játszóház lesz még a Kovács Máté Művelődési Központ és Könyvtárban is, így akár mindkét helyszínre el lehet látogatni egy nap alatt.

Zánkai néphagyományok

Nem meglepő, hogy a Balaton körül bőven találunk programot Advent idejére – a zánkai pedig igazi különlegességnek bizonyul.

A városban a szervezők felidézik a helyi néphagyományokat a Faluházban, ahol egy kis történelmi betekintést is kaphatnak az érdeklődők az adventi hétvégékkel és szokásokkal kapcsolatban.

Ugyanitt történik majd a gyertyagyújtás, és finom forralt bor,meleg tea, valamint házi zsíros kenyér is kapható lesz.

Persze a vásározás sem  maradhat el egyedi kézműves árukkal és a legfinomabb édességekkel!

V. Pécsi Adventi Kézműves- és Mesevásár

Már az elnevezését is imádjuk a pécsi adventi vásárnaka gyönyörű Széchenyi térre várják a városiak a minőségi kézműves termékek szerelmeseit, a forralt bor hódolóit és mindenkit, aki hamisíthatatlan ünnepi hangulatra vágyik!

A Pécs város honlapján feltüntetett programtáblából jól látszik, hogy színes-szagos, mindenki számára érdekes eseményekkel várják a pécsieket és az ide látogatókat a szervezők. 

Lesz többek között állatsimogató, adventi mesetár, vers- és prózamondás, játszóház, hangverseny, orgonaverseny, és december 6-án még a Mikulás is ellátogat a helyszínre.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást