Szórakozás / Otthon

A legjobb filmek, ha túl akarsz lenni az exeden

Nem egyszerű dolog a szakítás, és sokan hajlamosak vagyunk hónapokig szenvedni egy-egy lefutott kapcsolat után. A sebeink nyalogatásán kívül azonban a legjobb módszer arra, hogy túllegyél az exeden az, ha kikapcsolod az agyadat, és igazi #girlpower filmeket nézel – ezek közül válogatunk most.

Napos oldal

A Napos oldal (azon túl, hogy nagyon jó Bradley Cooperen olvadozni) azért segíthet, ha padlón vagy, mert megmutatja, hogy két igazán elcseszett ember is megtalálhatja a szerelmet.

Ha úgy érzed, hogy tönkretesz a szakítás, és soha nem leszel boldog többet, vegyél példát Patről és Tiffanyról, akik mindent elrontottak korábbi kapcsolataikban, amit el lehet (és még pszichológiai betegségekben is szenvednek), mégis rátalálnak egymásra, a maguk furcsa módján.

Lepattintva

Igen, ez az, amiben Jason Segel meztelenkedik – de most nem emiatt nézzük!

Valójában a sztori az, ami segíthet a szenvedő lelkeden: az általa alakított karakternek is túl kell lennie az exén, akit Kristen Bell alakít.

Hiába szenved, mint a kutya, a végén kénytelen belátni, hogy valójában nem voltak egymáshoz valók  (persze, ha Mila Kunis az alternatíva, nem is csodálkozunk, de te is ugyanúgy belefuthatsz egy hasonlóan dögös srácba, aki segít elfelejteni a problémáidat.)

Olvastad már?  Az idei év 5 legszebb romantikus filmje

500 nap nyár

Na jó, ez nem az a film, ami után széles mosollyal fogsz felpattanni az ágyról, a használt zsepik és fagyisdobozok rengetege közül, hogy nekiállj lelkesen a szingliéletnek – az 500 nap nyár elég depressziós film, viszont a sebeid nyalogatása közben nagyon jól fog esni, hogy nem csak te szenvedsz a világon.

Persze az egésznek tanulsága is van, és egy kicsit keserédesen fejeződik be a történet, de határozottan jót tesz a lelkednek, ha ilyenkor egy ehhez hasonló filmet is legyűrsz.

Holiday

A Holiday a legaranyosabban depressziós film a világon.

Ha magányosnak érzed magad, vagy szeretnél egy kicsit még szomorkodni, de a film végére úgy érezni, hogy azért bármilyen rossz a helyzet, mindig van kiút – akkor ez a mozi neked való.

Plusz pont jár a két csodálatos főszereplőért, és az angol házacskáért, amibe Cameron Diaz költözik be – itt bárki szívesen eltöltene egy-két hónapot, főleg, ha közben újra szerelembe is eshet.

Doktor Szöszi

Ha rosszul érzed magad, ez az a film, ami másfél-két óra alatt tökéletesen helyrerak. Az, ahogyan Elle Woods visszaveszi a saját életét, miután Warner kegyetlenül kidobja, és új életet kezd a Harvardon, minden nő számára példaértékű.

Olvastad már?  4 dokumentumfilm, amin még napokig gondolkodni fogsz

Fontos tanulság az egészből, hogy soha nem lehetsz biztos benne, hogy nem tudsz megcsinálni valamit, egészen addig, amíg nem próbáltad – legyen az bejutás egy egyetemre, egy új hobbi megtanulása vagy az álommunka megszerzése. Ne sajnáld magad tovább, hanem húzd fel a legszebb tűsarkúdat, és valósítsd meg az álmaidat!