„Utoljára mikor csináltál valamit először?” – Amit valójában elvárunk a férfiaktól

„Utoljára mikor csináltál valamit először?” – Amit valójában elvárunk a férfiaktól

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / „Utoljára mikor csináltál valamit először?” – Amit valójában elvárunk a férfiaktól

A férfi legyen erős

A gyenge férfinak szeretője, az erősnek családja van.

Eme mondat ismeretlen szerzője fején találta a szöget. A szerető egy menekülési útvonal, legyen annak oka akár a szex, vagy épp a szeretethiány. Az erős ember a problémáit ott oldja meg, ahol azok keletkeznek – tehát bízik magában, a másikban. 

Az erős emberek nem taszítanak le másokat a magasból, hanem segítenek nekik felemelkedni.

Ez a mondat az élet minden területére igaz, leginkább a férfi-nő kapcsolatra. A nőt, annak tevékenységét, munkáját támogatni illik, hiszen így azt érzi, hogy emberszámba veszik, bizalmat kap, fontos ő maga, a tervei. Ez szárnyakat ad neki mindenben.

Miközben elnyomsz valakit, egy részednek a mélyben kell vele maradnia, hogy azt lent tartsa. Ez azt jelenti, hogy nem törhetsz fel magasabbra, ahogy egyébként tehetnéd. (Marian Anderson)

Sokkal többre képes az a férfi, aki nem akarja leigázni a nőt, hiszen energiáit valóban a fontos, közös, életminőséget emelő dolgokra fordítja.

Az az igazán erős ember (férfi), aki tud sírni. (Niccolo Machiavelli)

A mindenki által ismert magyarázat mellett van egyéb oka is ennek. A sírás megkönnyebbülést, ezáltal lelki egészséget, stabilitást hoz, ami a nőknek nagyon fontos.

A férfi legyen bátor

A gyáva ember képtelen a szeretet kimutatására, az a bátrak kiváltsága. (Gandhi)

A férfiak sokszor félnek a szeretet kimutatásától.

A szeretet sebezhetővé, kiszolgáltatottá tesz. Ez egy bizalmi állapot, melyet a nők nagyra értékelnek.

Utoljára mikor csináltál valamit először? (Bob Proctor)

Ez az egyik leginkább elgondolkodtató kérdés, amit valaha embernek feltettek. A kapcsolatokban fontos a változatosság. Sok esetben ezt is elfelejtik a férfiak – ahogy a nők is.

A bátorság nem mindig ordít. A bátorság néha az a kis hang, ami egy nap végén azt mondja: Holnap megpróbálom újra! (Mary Anne Radmacher szerző és művész)

Az elviselt kudarc után a legnehezebb bátornak lenni. Bátorság kitartás nélkül nem létezik. Ez az életfelfogás biztonságot ad a nőnek.

Nem az a bátor, aki nem fél, hanem az, aki le tudja győzni a félelmeit.

Minden ember tele van félelmekkel, melyek megbéníthatják őt a cselekvésben, a racionális gondolkodásban. Egyetlen rossz döntés van: nem tenni semmit. Az a férfi, aki szembe tud nézni félelmeivel, olyan, mintha a hétfejű sárkánnyal küzdene meg.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást