A legjobb barátnős filmek, amiktől jobban értékeled majd a női barátságot

A legjobb barátnős filmek, amiktől jobban értékeled majd a női barátságot

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A legjobb barátnős filmek, amiktől jobban értékeled majd a női barátságot

Sokan érezzük úgy, hogy legjobb barátságunk olyan, mintha azt előre megírták volna, és mint amiből érdemes lenne filmet készíteni. Hát, még az is lehet, hogy ez megtörtént, hiszen számtalan legjobb barátságot vittek már filmvászonra, amelyek emlékeztethetnek a saját legjobb barátunkkal való viszonyunkra. Megmutatjuk, nekünk melyikek a kedvenc filmes legjobb barátságaink – melyikre hasonlít a tiéd a leginkább?

Molly és Ray, Nagydumás kiscsajok

Molly-t, az addig a gazdag rocksztár édesapa eltartott lányának szerepében tetszelgő huszonéves manhattanit az a felismerés éli, hogy teljesen eladósodott, ezért munkát kell keresnie, így lesz egy lemezkiadó tulajdonos lányának, Raynek a bébiszittere.

Az ő történetük egy olyan legjobb barátságról szól, ahol az egyik fél éppen azt tanulja, hogyan vállaljon felelősséget, és váljon felnőtté, míg a másiknak segít, hogyan maradhatna egy ideig még gyerek, a szörnyűségek ellenére, amik korábban érték.

Ez az a fajta legjobb barátság, ahol a két fél első ránézésre nagyon eltér egymástól, ám ez csak azért van, mert így egészítik ki egymást tökéletesen.

 

Thelma és Louise

Thelma a tipikus fásult, életunt háziasszony, akinek egyetlen fontos kapcsolata a legjobb barátnője, a fiatalabb, csinos Louise, aki igyekszik élvezni az életet.

Amikor útnak indulnak, hogy feldobják egy kicsit Thelma kedvét is, a nőt megpróbálja megerőszakolni egy férfi, akit Louise agyonlő.

A legjobb barátnők természetesen ebben a helyzetben sem hagyják cserben egymást, és együtt menekülnek a rendőrség elől.

Az ő barátságuk a tipikus példája annak, hogy a legjobb barátok a legzűrösebb időkben is kiállnak egymásért, és ha kell, még bűntársakká is válnak, hogy mentsék egymás bőrét.

Liv és Emma, A csajok háborúja

Liv és Emma kislánykoruk óta legjobb barátnők – és azóta tervezik álmaik esküvőjét, amelynek a helyszíne a new york-i Plaza Hotel.

Amikor a két lányt közel egyidőben jegyzik el, és mindketten ugyanarra a napra kapnak szabad időpontot a Hotelban, hadjáratot indítanak egymás ellen.

A film és az ő legjobb barátságuk remek példája annak, hogy hiába is veszel össze egy időre a legjobb barátoddal, ő az, akire egész életedben támaszkodhatsz.

Liv és Emma mindketten egy saját család alapításába kezdenek a történetben, de ráébrednek a film végére, hogy az igazi családot ők jelentik egymás számára.

Tibby, Lena, Carmen és Bridget, Négyen egy gatyában

Ha nem egy legjobb barátnőd van, hanem rögtön három, akkor esélyes, hogy olyanok lehettek, mint a Négyen egy gatyában főhősnői.

Ezek a lányok nem is lehetnének egymástól különbözőbbek, mégis minden idejüket egymással töltik – egészen addig a nyárig, amíg nem lesz mindannyiuknak más-más programja a szünidőre.

A külön töltött hónapok azonban nem hogy gyengítik, sokkal inkább még jobban összekovácsolják a barátságukat.

Ha hasonló barátaid vannak, akkor tudhatod, hogy ha hosszabb-rövidebb időre külön is kerültök, akkor is számíthattok egymásra.

Romy és Michele

A két szőke lány, Romy és Mitchele az igazi gimis legjobb barátnők, akik az érettségi után is megmaradnak barátoknak, hiába széled szét az egész osztály.

A film története szerint éppen a 10 éves érettségi találkozójukra készülnek, amire ugye úgy érdemes beállítani, hogy büszkélkedhet az ember jól menő állással, egy társsal, vagy akár már gyerekkel is.

Romynak és Michelenek ezek közül egyik sem adatott meg, ezért kitalálják, hogy sikeres üzletasszonyok, és próbálják mindenkinek beadni ezt a történetet.

Tudjuk, hogy hazudni nem szép dolog, de csak egy igazi legjobb barát képes arra, hogy egy ekkora átverésben részt vegyen veled, vállalva a létező összes következményt.

Ha egy 10 éves osztálytalálkozón pedig fel tudod mutatni azt, hogy egy ilyen legjobb barátságod van, az már önmagában mutatja, mennyire szerencsés vagy!

Brenda, Elise és Annie, Elvált nők klubja

A három elvált hölgy hasonlít a Négyen egy gatyában barátnőihez – ők is azok a legjobb barátok, akiket elsodort egymás mellől az élet, csak hosszabb időre.

Egy szörnyű tragédia miatt kell újra találkozniuk, negyedik barátnőjük temetése alkalmából.

Hamar kiderül, hogy mindegyik nőnek pocsék a házassága, ezért arra készülnek, hogy egymás exférjeit megbüntessék.

Az ő barátságuk is jól tükrözi, hogy legjobb barátaink azt a választott családunkat képviselik, amelynek tagjai bármikor segítenek nekünk, és még hosszú évek múltán is számíthatunk rájuk.

Dóra és Zsófi, Csak szex és más semmi

A magyar filmek között is találhatunk olyat, amelyben klassz legjobb barátság jelenik meg: ilyen a Csak szex és más semmiből ismert Dóra és Zsófi története is.

Dóra dramaturg, Zsófi pedig színésznő, akik a színművészeti óta ismerik egymást, és együtt dolgoznak.

Ugyan mindketten másra vágynak az élettől, és nem értenek kimondottan egyet a másik döntéseivel, mégis maximálisan támogatják egymást mindenben.

Erre is csak az igazi legjobb barátok képesek!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást