Az 5+1 leggyakoribb szelfi-hiba, amit te is elkövetsz

Az 5+1 leggyakoribb szelfi-hiba, amit te is elkövetsz

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Az 5+1 leggyakoribb szelfi-hiba, amit te is elkövetsz

Szeretnél végre egy igazán előnyös fotót lőni magadról, de bármilyen lelkesen is próbálkozol, sosem vagy teljesen elégedett a végeredménnyel? Akkor könnyen lehet, hogy ezen hibák egyikét te is rendszeresen elköveted!

Túl sötétek a képek

Habár magától értetődőnek látszik, mégis sokan elrontják. Az első és legfontosabb szabály, ha szelfit készítesz, hogy mindig ügyelj megfelelő fényre, illetve világításra! Kétségtelen, hogy a fény az egyik leghatékonyabb szépségápolási termék, amiért ráadásul még fizetned sem kell.

A fotókészítés közben a legjobb, ha az ablak felé fordulsz és természetes fény erejére hagyatkozol, vagy még jobb, ha kimész a szabadba, hogy élvezd a napsütést!  A megfelelő világítás eltünteti a kialvatlanság jeleit, és a szem alatti karikákat is.

Ha a legtökéletesebb időpont keresed a szelfihez, akkor napkeltekor és napnyugtakor próbálkozz!

Túl sok, vagy túl kevés filtert használsz

Nincs azzal semmi baj, ha megszerkeszted a kész fotókat, és különböző filtereket használsz hozzá! Egy hűvös vintage hangulat, vagy egy szórakoztató kollázs mindig feldobja a fotókat, emellett kifejezetten szórakoztató játszani a különböző színekkel és eszközökkel. Csak azért mert filtert használunk, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy valamit el is akarunk rejteni önmagunkkal kapcsolatban! 

Ezek a kellékek mindössze abban segítenek, hogy egy-egy unalmas képet különlegessé, egyedivé varázsoljunk. Erre a területre is érvényes azonban a mondás, mely szerint „jóból is megárt a sok!” Fontos tehát, hogy ne ess túlzásba a szerkesztéssel, mert nevetségessé teheted magad azzal, hogy a felismerhetetlenségig módosítgatod az önarcképed!

Nem ellenőrzöd a hátteret

Ha szelfit készítesz, mindig ellenőrizd a hátteret! A közhiedelemmel ellentétben ismerőseid nem csak téged figyelnek, hanem a környezetedet is szemügyre veszik! 

Nincs annál kínosabb, mint mikor a gondos odafigyeléssel elkészített fotó hátterében mosatlan edények, szerteszét heverő ruhák, vagy egyéb privát tárgyak láthatóak. A legjobb pedig szelfik nem a fürdőszobában készülnek. Lehetőleg olyan helyen fotózz, amely érdekes, izgalmas, vagy kiemelt jelentőséggel bír számodra!

Nem a megfelelő szögből fényképezel

A sztárok egyik kedvenc módszere, amikor szelfit készítenek, hogy az állukat egy kicsit lehajtják, míg a kamerát a magasba emelik. Ez a lehető legjobb szög, ha saját magadat szeretnéd megörökíteni.

A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha alulról, az állad felől fotózod magad, ezzel a megoldással ugyanis szinte nincs az az ember, aki jól mutatna.

Próbáld inkább úgy tartani a telefonodat, hogy az alja körülbelül egy magasságban legyen a szemeiddel, vagy használj szelfi-botot!  

Nem kísérletezel

Nem mindenki tudja rögtön, hogy melyik az a szög, póz, vagy arckifejezés, ami a legjobban áll neki, ezért érdemes kísérletezned, mielőtt feltöltesz egy képet magadról a közösségi oldalakra!

Változtass pózt, fordítsd el a fejed különböző irányokba két fotókészítés között. Érdemes legalább öt-hat szelfit előállítani, mielőtt kiválasztod az igazit.

A legjobb, ha olyankor fotózol, amikor senki nem figyel, mert így elengedheted magad. Legyen az szexi, vagy vicces kép, a legfontosabb, hogy jól érezd magad, és önmagadat add!

Furcsa arcokat vágsz

Bár a csücsörítés a mai napig nagy népszerűségnek örvend, lehetőleg inkább kerüld és törekedj a természetes megjelenésre

Nincs szebb egy természetes, és őszinte mosolynál, ezt egyetlen póz, vagy beállított arckifejezés sem múlhatja felül.

A legjobb, ha szemeidet csukva tartod, egészen addig a pillanatig, amíg le nem nyomod az exponáló gombot, így a tekinteted frissnek és üdének hat majd!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást