Család / Életmód

Ezeket a cuki neveket adják leggyakrabban a kutyáknak a gazdik – Fajtákra bontva

Ezeket a cuki neveket adják leggyakrabban a kutyáknak a gazdik – Fajtákra bontva

A Rover nevű weboldal a kutyusok nevének vizsgálatára szentelte munkáját, és folyamatos statisztikát készítenek arról, különböző fajtákra bontva melyek a leggyakoribb nevek, amiket a gazdik választanak. Ez sokszor a kutya személyiségéből, a bundája színéből vagy méreteiből fakad, ami úgy tűnik, jó pár embernek eszébe jutott. De nem ritka az sem, hogy a popkultúra kedvencei vagy éppen aktuális trendek inspirálják a gazdákat. Lássuk, fajtákra osztva melyek a leggyakoribb elnevezések!

Német juhászkutya

Nem csak Magyarországon, hanem szerte a világon a német juhászkutya az egyik legnagyobb kedvenc! Nem meglepő, hiszen okos, jól fegyelmezett, családszerető fajtáról van szó, aki imádja a gazdáját. A statisztikák szerint pedig ez az 5 legnépszerűbb név a körükben:

 1. Max
 2. Luna
 3. Bella
 4. Bear (azaz Mackó)
 5. Charlie
diego_cervo/istockphoto.com

Golden Retriever

Az egyik legbarátságosabb, leggyengédebb fajta hírében áll a golden retriever, ezt a kutyát pedig gyakran segítőnek is használják. És hogy milyen nevet választ általánosságban a legtöbb gazdi?

 1. Cooper
 2. Charlie
 3. Bailey
 4. Bella
 5. Buddy (azaz Pajti)
iagodina/istockphoto.com

Mopsz

Aprócska méretével és különleges pofijával sokak kedvence a mopsz, ráadásul azoknak kifejezetten ajánlott, akik kisebb lakásban élnek, és nem igazán kirándulós típusok. Nevek tekintetében pedig ők a legnagyobb favoritok a statisztika szerint:

 1. Bella
 2. Lola
 3. Lucy
 4. Charlie
 5. Daisy
o_sa/istockphoto.com

Yorkshire terrier

Ez a kutya méretét tekintve aprócska, de hatalmas szíve van, ráadásul kifejezetten intelligens is. Ezek együtteséből fakadóan a legtöbb gazdi aranyos nevet próbál keresni yorkijának.

 1. Bella
 2. Max
 3. Charlie
 4. Coco
 5. Zoe
VioletaStoimenova/istockphoto.com

Beagle

Játékos, energikus kutyafajta a beagle, ebből kifolyólag ők inkább a kertes házak lakói között örvendenek nagy népszerűségnek. A nevek tekintetében itt is visszaköszönnek a legnagyobb kedvencek:

 1. Lucy
 2. Daisy
 3. Bailey
 4. Bella
 5. Charlie
Kostyazar/istockphoto.com

A cikk a következő oldalon folytatódik. Kattints ide a lapozáshoz >>

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

  Írj egy hozzászólást