Szilvakrémleves

A szilva mennyei alapanyag az őszi szezonban, és nem csak a befőttekhez, vagy a lekvárokhoz passzol jól. A sós ételekhez is kiváló: nem véletlenül készül a szilvából csípős csatni és savanyúság, de krémleveseket tekintve ugyancsak tökéletes választás.
Hozzávalók: 400 g magozott szilva, 4 dl víz, 5 dl növényi tej, ízlés szerint cukor, 1 csomag puncs pudingpor, fűszerek: fahéj, szegfűszeg, csillagánizs
Elkészítése: A forró vízbe dobd bele a fűszereket, majd tisztítsd meg a szilvát. Kockázd fel őket és add a lobogó vízhez. Főzd puhára, majd ízesítsd tovább cukorral, édesítőszerrel, esetleg kihűlés után mézzel. Sűrítéshez használhatsz növényi tejszínt, de a szilva krémleveshez nagyon jól passzol a puncspuding. Ebben az esetben a hideg tejben keverd el a pudingport, add hozzá a leveshez, habard be vele. Utolsó lépésként már csak le kell turmixolnod!
Tipp: egy csipetnyi citromsav felélénkíti a színeket.
Hozzávalók: 400 g magozott szilva, 4 dl víz, 5 dl növényi tej, ízlés szerint cukor, 1 csomag puncs pudingpor, fűszerek: fahéj, szegfűszeg, csillagánizs
Elkészítése: A forró vízbe dobd bele a fűszereket, majd tisztítsd meg a szilvát. Kockázd fel őket és add a lobogó vízhez. Főzd puhára, majd ízesítsd tovább cukorral, édesítőszerrel, esetleg kihűlés után mézzel. Sűrítéshez használhatsz növényi tejszínt, de a szilva krémleveshez nagyon jól passzol a puncspuding. Ebben az esetben a hideg tejben keverd el a pudingport, add hozzá a leveshez, habard be vele. Utolsó lépésként már csak le kell turmixolnod!
Tipp: egy csipetnyi citromsav felélénkíti a színeket.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!