Otthon / Dekor

A legelbűvölőbb 2020-as fürdőszoba trendek

Bár csak idén lesz három éve, hogy elkészültünk a felújítással, mindig figyelünk arra, éppen mik az aktuális trendek. Nem azért, mert egy újabb divatszín megérkezésekor azonnal nekiállunk csempét bontani, hanem mert minden szezonban érkeznek követésre méltó, izgalmas trendek. Ezekből érdemes ötletelni, elmenteni magunknak azokat, amiket majd az esedékes felújítás során szeretnénk sorra keríteni. De vajon mitől lesznek elbűvölőek a fürdőszobák idén?

Kiemelésre méltó kádoldalak

A csempe olyan anyag a fürdőszobában, aminek valószínűleg mindig stabil helye marad ez a területen: a hidegburkolat praktikussága és esztétikuma megkérdőjelezhetetlen. Az előttünk álló évben sincs ez másként, továbbra is népszerű trend lesz csempével burkolni a fürdőt, és ezen belül is kiemelésre méltó, hogy ezúttal a kádak csempézése is fontos szerephez jutott. Bár ez a beépített kádak esetében eddig is alapvető volt, a mostani divat szerint érdemes rá nagyobb hangsúlyt fektetni.

Vannak olyan tervezők, akik nem csempével, hanem másfajta anyaggal, pl. víztaszító réteggel bevont fával emelték ki ezt a területet, de az sem ritka, hogy a padlóval, vagy éppen a falburkolattal megegyező csempét használtak a folytatólagosság megteremtése érdekében. Akár mini márványmozaik, akár fa, vagy nagyobb méretű csempe, a beépített kádak oldalának díszítésével könnyű új színt vinni a fürdőszobába. 

Hatalmas zuhanykabinok

Már nem is igazán lehet a kabin szót ráaggatni ezekre a zuhanyzókra, ugyanis a jelenlegi trendek szerint minél nagyobbak a tusolók, annál jobbak: így egyre több helyen kapnak helyet a beépített változatok. Ezek alapterülete sokkal nagyobb a készen kapható zuhanykabinoknál, és a tervezők a rendelkezésre álló helyet még tovább növelik azzal, hogy üvegfalakat építetteknek be a zuhanyzókba. Utóbbiakon sokszor nincs ajtó, már csak ezért is elengedhetetlen a nagy méret – ha nincs meg a megfelelő alapterület, könnyen eláztatnátok a komplett fürdőt minden egyes zuhanyzás során.

A trendeket illetően minél egyedibb valami, annál jobb: a matt fekete, szürke kiegészítők, a szinte szoba-hatást keltő lakberendezési tárgyak, a plafonig nyúló üvegfalak, vagy éppen a grafikai mintával megbolondított csempék mind-mind különlegessé teszik ezeket a helyiségeket. 

Lebegő bútorok

Már az elmúlt években is nagyon népszerűek voltak a lebegő bútorok, és a fürdőszobákban idén valósággal alapvetőnek számítanak. A praktikusságukhoz nem fér kétség, hiszen garantáltan nem szívják fel a földről a nedvességet, és könnyű alattuk feltörölni – így könnyebb őrizni a higiéniát ebben a fontos helyiségben. Emellett nagyobbnak, szellősebbnek mutatják a teret, bár az ellenük szól, hogy a kialakításuknak köszönhetően némileg kevesebb hely jut a tárolásra. Azonban a trendet könnyű és érdemes is követni, ha éppen felújítás előtt álltok.

Extra ülőhelyiség a fürdőben

A legtöbbünknek nincs külön széke a fürdőszobában, pedig a kényelem szempontjából érdemes megfontolni ezt az egyszerű lehetőséget. Akár a papucsok levétele, akár fogmosás, sminkelés, törölközés, vagy csak hajszárítás során is jól tud jönni, ha van valamire leülni – ami nem a WC, vagy éppen a kád széle. Sőt, akár tárolóként, asztalként is funkcionálhatnak a mozgatható változatok, amikor elmerülsz a forró habokban.

Szinte minden családtag számára előnyös lehet egy-egy praktikus szék a fürdőben, és a trendek szerint érdemes is beruházni legalább egyre. Alternatív lehetőségeket kínálnak a nagyobb fürdőkbe a különféle padok (akár beépítve is), míg a kisebbekbe az összecsukható, vagy éppen falra szerelhető változatok jelenthetnek alternatívát. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást