A legdrágább kutyafajták a világ körül – Hallottál már róluk?

A legdrágább kutyafajták a világ körül – Hallottál már róluk?

Címlap / Életmód / Család / A legdrágább kutyafajták a világ körül – Hallottál már róluk?

Csehszlovák farkaskutya

A viszonylag fiatal fajtát 1955-ben tenyésztették ki az akkori csehszlovákia területén a kárpáti farkas és a német juhászkutya keresztezésével.

A társítás célja az volt, hogy egy rendkívül jó egészségű munkakutya szülessen meg, de erre a célra a vlack-ként is ismert fajta nem igen alkalmas, ugyanis munkálkodik benne a „farkasvér”, ezért a német juhászokhoz képest makacsabb, kissé nehezebben kezelhető, bár rendkívül intelligens állat.

A Nemzetközi Kinológiai Szövetség (FCI) elismerte külön fajtaként, de viszonylag ritka állatokról van szó, ezért akár több mint 400 ezer forintnak megfelelő összeget is elkérhetnek egy-egy kölyökért.

Csehszlovák farkaskutya
istockphoto

Akita

Ez a gyönyörű állat Japánban az egészség és a jólét szimbóluma, és úgy ismerik, mint a szamurájok kutyáját.

A szigetországban rendkívül népszerű, a világ többi táján azonban csak nem olyan régen kezdett elterjedni.

Kimondottan jó természetű, erős és intelligens kutya, hűsége már-már legendás, a leendő gazdának viszont azt is tudnia kell, hogy az akiták kimondottan makacs állatok, ha valamit a fejükbe vesznek, nehéz eltántorítani őket.

Egy akita kölyök ára természetesen a származástól, vérvonaltól függ, de akár az egymillió forintot is meghaladhatja bizonyos kennelek esetében.

Akita
istockphoto

Fáraókutya

Ezek a kecses felépítésű, áramvonalas, mégis erős, ügyes állatok kimondottan kedves természetűek, nyugodtan viselkednek lakásban, bár nagy mozgásigényük miatt városi tartásra nem javasolják őket, és szorosan ragaszkodnak családjukhoz.

Nem csoda, hogy sokak szívébe belopják magukat ezek a vadászkutyák, melyek őseinek másai egyiptomi fáraók sírhelyeit díszítik.

A legelső fáraókutyákat Krisztus előtt 5000 évvel ábrázolták, így meglehetősen ősi fajról van szó, nem is csoda, hogy egy jobb kennelből származó kutya ára az 1,8 millió forintot is elérheti.

Fáraókutya
istockphoto

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást