Család / Életmód

Szépek és egyediek: 5 kutyafajta, amiről lehet, hogy eddig nem is hallottál

Szépek és egyediek: 5 kutyafajta, amiről lehet, hogy eddig nem is hallottál

Alaszkai klee kai

A Husky kutyák gyönyörűek, ám sokan azért nem mernek örökbefogadni ilyen típusú ebet, mert túl nagyok. Talán ez az oka annak, hogy néhány éve Linda S. Spurlin létrehozott egy vadiúj fajtát, az Alaszkai klee kait.

Egy kirándulás során egy farmon találkozott egy házi kedvenccel, amely egy kisméretű kutya és egy husky kölyke volt, a tündéri eb pedig azonnal elrabolta a szívét. Emiatt alaszkai és szibériai huskyt keresztezett többek között schipperke és amerikai eszkimó kutyusokkal, amelynek eredménye lett ez a mini-husky.

Külsejét tekintve épp úgy néz ki, mint a már jól ismert fajta, azonban termete egészen eltérő, mivel nagyjából 40 centi magasra nő meg maximálisan.

Kimondottan engedelmes, gyönyörű kutya, amely az idegenekkel szemben nem éppen elfogadó, de a családjához nagyon ragaszkodik.

 

Amerikai bully

Bár sokan összekeverik az amerikai pit bull terrierrel, ez egy egészen más fajta. A 80-as és 90-es évek között kezdték el tenyészteni, különféle bulldog és terrier fajták keresztezésével.

Ennek eredményeképp hat eltérő mérettel rendelkező Amerikai bully létezik ma már, bár ezek közül nem mindet fogadta el az amerikai kennel club.

Zömök kinézete ne tévesszen meg, ez a kutyus rendkívül nagy családi kedvenc lehet: kimondottan barátságos és hűséges típus. Imád játszani, mindig vidám, és nagyon lelkes, a gyerekekért pedig egyenesen rajong.

Egyáltalán nem agresszív típus, nem fél, és nem rosszalkodik, így tényleg rendkívül engedelmes fajtáról van szó. A nőstény átlagosan 45 centi magas, a hím pedig mindössze néhány centivel nő meg nagyobbra.

 

Chinook

Az 1900-as években született meg a Chinook kutya, amely a belga juhász-, a rövid szőrű bernáthegyi-, és az eszmikó kutya szerelemgyereke.

Olyannyira ritka fajtáról beszélünk, hogy alig párszáz létezik belőle az egész világon.

Igazi társas kutyáról van szó, amelyik emberekkel és más állatokkal egyaránt jól kijön, hiszen rendkívül ügyesen tud alkalmazkodni a körülményekhez.

Korábban munkára használták, szánhúzásban is jeleskedik, de családi kutyának is ajánlják – azonban kezdő gazdiknak nem a legjobb választás. Nagyon szeret tanulni ez a fajta, kimondottan okos, és nagyon elszánt.

 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást