Ez a 7 kutyafajta imádja a gyerekeket is – ideális családi kutyának!

Ez a 7 kutyafajta imádja a gyerekeket is – ideális családi kutyának!

Címlap / Életmód / Család / Ez a 7 kutyafajta imádja a gyerekeket is – ideális családi kutyának!

1. Cavalier King Charles spániel

Ez a tündéri spániel tökéletes választás kis (és nagy) gyermekes családok számára, hiszen igazán nyugodt, kedves, barátságos természettel rendelkezik. Nagyon szereti a társaságot, és szuperül kijön az emberekkel, a gazdiját pedig egyenesen imádja.

Ugyanakkor érdemes tudni, hogy nem igazán kedveli az olyan játékokat, mint a kötélhúzás vagy a bírkózás, így inkább a nyugodtabb lelkületű gyerekek mellé jó választás.

Cavalier King Charles Spaniel
istockphoto

2. Golden Retriever

Nem véletlen választják olyan gyakran ezt a kutyafajtát, hiszen messze híres kedves, barátságos természetéről. Kimondottan nyugodt típus, akit nem lehet kihozni a sodrából, és mindenre nyitott; ha éppen otthon üldögéltek délután, neki az is jó, de ha kirándulni mentek, azt is lelkesen fogadja. Ráadásul emellett nagyon okos, és könnyen tanítható mindenre, a gyerekeket pedig egyenesen imádja. Türelmesen viseli, ha a farkát húzzák vagy a fülével játszanak, többek közt ezért is az egyik legjobb családi kutya!

Golden retriever
istockphoto

3. Labrador

Akárcsak a Goldenek, úgy a Labradorok is remek családi kutyák! Nagyon megbízható típusról beszélünk, amelyik kimondottan türelmes, és nagyon fogékony az újdonságokra, így szinte bármit meg lehet tanítani neki, nagyon gyorsan. Kimondottan lelkes, ha játékról van szó, ezért a kertes házakban érzi jól magát igazán, ahol lehet frizbizni és labdázni akár egész délután. Nem véletlenül választják ezt a fajtát olyan gyakran segítőkutyának is!

Labrador
istockphoto

4. Beagle

Ha olyan kutyát szeretnél a gyerekeidnek, amelyik imádja a játékot, kedves természete van, és nagyon mókás lelkületű, a Beagle szuper választás lehet! Ők igazi örökmozgók, akik nyitottak a szórakozásra, és imádnak a gazdi közelében lenni, ráadásul szükségük van a társaságra.

Épp ezért nem érdemes olyanoknak ezt a fajtát választani, akik sokszor vannak távol otthonról, hiszen ez a kutyus nagyon rosszul viseli az egyedüllétet. Szeretetteljes rajongásuk miatt gyermekek mellé is nagyon jó választásnak bizonyulnak.

Beagle kutya
istockphoto
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

2 hozzászólás

 • Sziklai Szabolcsné
  2020.12.24., 15:07

  MINDEN KUTYA CSALÁDBARÁT – CSAK IGAZI CSALÁD KELL HOZZÁ!
  Ne vásárolj kutyát, ments meg inkább, egy életre hálás szeretetet kapsz!

  Válasz
 • Adnilem
  2022.05.23., 19:35

  A Dalmata kimaradt. Nagyon szeretetteljes és vicces fajta,van humora, szeret mozogni, de lakásban is megvan.

  Válasz

Írj egy hozzászólást