Ez a 7 kutyafajta imádja a gyerekeket is – ideális családi kutyának!

Ez a 7 kutyafajta imádja a gyerekeket is – ideális családi kutyának!

Címlap / Életmód / Család / Ez a 7 kutyafajta imádja a gyerekeket is – ideális családi kutyának!

1. Cavalier King Charles spániel

Ez a tündéri spániel tökéletes választás kis (és nagy) gyermekes családok számára, hiszen igazán nyugodt, kedves, barátságos természettel rendelkezik. Nagyon szereti a társaságot, és szuperül kijön az emberekkel, a gazdiját pedig egyenesen imádja.

Ugyanakkor érdemes tudni, hogy nem igazán kedveli az olyan játékokat, mint a kötélhúzás vagy a bírkózás, így inkább a nyugodtabb lelkületű gyerekek mellé jó választás.

Cavalier King Charles Spaniel
istockphoto

2. Golden Retriever

Nem véletlen választják olyan gyakran ezt a kutyafajtát, hiszen messze híres kedves, barátságos természetéről. Kimondottan nyugodt típus, akit nem lehet kihozni a sodrából, és mindenre nyitott; ha éppen otthon üldögéltek délután, neki az is jó, de ha kirándulni mentek, azt is lelkesen fogadja. Ráadásul emellett nagyon okos, és könnyen tanítható mindenre, a gyerekeket pedig egyenesen imádja. Türelmesen viseli, ha a farkát húzzák vagy a fülével játszanak, többek közt ezért is az egyik legjobb családi kutya!

Golden retriever
istockphoto

3. Labrador

Akárcsak a Goldenek, úgy a Labradorok is remek családi kutyák! Nagyon megbízható típusról beszélünk, amelyik kimondottan türelmes, és nagyon fogékony az újdonságokra, így szinte bármit meg lehet tanítani neki, nagyon gyorsan. Kimondottan lelkes, ha játékról van szó, ezért a kertes házakban érzi jól magát igazán, ahol lehet frizbizni és labdázni akár egész délután. Nem véletlenül választják ezt a fajtát olyan gyakran segítőkutyának is!

Labrador
istockphoto

4. Beagle

Ha olyan kutyát szeretnél a gyerekeidnek, amelyik imádja a játékot, kedves természete van, és nagyon mókás lelkületű, a Beagle szuper választás lehet! Ők igazi örökmozgók, akik nyitottak a szórakozásra, és imádnak a gazdi közelében lenni, ráadásul szükségük van a társaságra.

Épp ezért nem érdemes olyanoknak ezt a fajtát választani, akik sokszor vannak távol otthonról, hiszen ez a kutyus nagyon rosszul viseli az egyedüllétet. Szeretetteljes rajongásuk miatt gyermekek mellé is nagyon jó választásnak bizonyulnak.

Beagle kutya
istockphoto

5. Ír szetter

Ennek a fajtának az egyik legnagyobb ismérve, hogy rendkívül energikus, és mindene a játék, így inkább kertes házakhoz szokták javasolni őket. Kisgyerekek mellé tökéletes választás, hiszen minden téren nagyon türelmesek, és rajonganak a gyermekekért. Mindemellett pedig imádnak játszani, így ezzel a kutyussal egy percig sem lehet unatkozni. Adottságai miatt hosszabb élettartammal rendelkezik, így akár a gyerekekkel együtt nőhet fel, és hosszú ideig boldogíthatja a családot.

Ír szetter
istockphoto

6. Mopsz

Kis mérete miatt lakásban is jól érzi magát ez a fajta, így nem feltétlenül van szüksége nagy kertre. Már csak azért sem, mert rendkívül nyugodt típus, és egyik kedvenc hobbija az alvás (az evés után, persze). Nem egy nagyon aktív fajta, ezért számára klassz program, ha a gyerekekkel nézheti a tévét, vagy csak szimplán aludhat. Ugyanakkor viszont ő is kapható a játékra, így ha a gyermekek labdázni szeretnének, szívesen csatlakozik hozzájuk.

Mopsz kutya
istockphoto

7. Újfundlandi

Ne tévesszen meg hatalmas mérete, ugyanis hiába nő meg a hím akár 60 kg-ra is, valójában igazi kis szeretetgombóc ez a fajta. Ha van nagy kerted, érdemes ezt a kutyust választanod, hiszen valójában nagyon nyugodt és barátságos típus, aki imádja a gyerekek társaságát. Ezért is híresült el arról, hogy afféle „bébiszitter kutya„, hiszen mindig vigyáz a legkisebbekre.

A játékokért nem kimondottan rajong, de az úszást imádja!

Újfunlandi kutya
istockphoto

VIDEO Téli horoszkóp 2023

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!