Ez az 5 legcukibb nyuszis mese húsvétra, az egész családnak

Ez az 5 legcukibb nyuszis mese húsvétra, az egész családnak

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ez az 5 legcukibb nyuszis mese húsvétra, az egész családnak

Ha karácsony, akkor télapós filmek, Reszkessetek, betörök!, meg Grincs. A húsvét viszont a nyusziké! Egyszerűen nem lehet nem imádni őket, és aktívan olvadozni, miközben a tévé képernyőjére függesztjük a tekintetünket. Ráadásul ez az 5 cuki nyuszis mese nemcsak mulattat, hanem el is gondolkodtat:

Hopp

Husi a Húsvéti Nyuszi kamaszfia. Óriási teher – és egyben megtiszteltetés – szakad a nyakába, hiszen neki kell átvennie apja örökségét. Az ő feladata lesz a húsvéti csokigyár igazgatása.

Ámde Husinak ehhez semmi kedve, ő szívesebben lenne dobos Los Angelesben.

Szóval bedobja a törölközőt és lelép a Húsvét-szigetekről, ám baleset éri, mikor a szüleivel élő, munkanélküli Fred elüti az autójával. Husi „hálából” levakarhatatlan lesz és még nagyobb káoszt varázsol amúgy is zűrös életébe. De egy napon Husi rossz híreket kap otthonról és vissza kell térniük Freddel, hogy megmentsék a húsvétot.

Cukiságfaktor a maximumon és kimondottan jókat lehet derülni rajta, ugyanakkor eszünkbe juttatja azt, hogy a családnak nem lehet hátat fordítani.

Hopp, a mese
istockphoto

Az öt legenda

Ebben a mesében nemcsak a nyusziké a főszerep, ám ettől még nem lesz kevésbé izgalmas és szórakoztató. Valamikor régen, a Holdbéli Ember kiválasztotta a Mikulást, a Húsvéti Nyuszit, a Fogtündért és a Homokembert, hogy vigyázzanak a gyerekek álmaira. Ők lettek az Őrzők, akiknek az a feladatuk, hogy megóvják a kicsiket. Azonban a gonosz Szurok, vagyis a Mumus – akivel a szülők ijesztgetik a gyerkőcöket – megelégelte ezt.

Így hát az álmokból rémálmokat varázsol, az örömből pedig félelmet, de ezáltal az őrzők is veszélybe kerültek.

Még szerencse, hogy a segítségükre siet az ötödik legenda, a száműzetésből visszatéri Dér Jankó.

 

Zootropolis – Állati nagy balhé

Nem húsvétos, de nyuszis, és most csak ez számít! A mese Zootropolisban játszódik, ami a modern emlősök fővárosa. A világ minden tájáról megfordulnak ott állatok, legyen az elefánt vagy éppen mókuscickány.

A főszereplőnk Judy Hopps, egy kicsi, de elszánt és hihetetlenül bátor nyulacska, akinek gyerekkori álma, hogy rendőr legyen.

Ez pedig nem olyan egyszerű a rendőr akadémián, ahol hatalmas és erős állatokkal versenyeznie, de ez természetesen nem tántorítja el a céljától! Judy, hogy megmutassa mire képes, összeáll egy nyomozás erejéig Nick Wilde-dal, a szélhámos rókával, akivel persze elképesztő kalandokat él át.

Nemcsak mulatságos, de kimondottan tanulságos mese arról, hogy nem szabad feladni az álmainkat!

 

Nyuszi suli

Váratlan dolog történik Maxszal a vagány, nagyvárosi nyuszival. Egy véletlen baleset következtében egy húsvéti nyusziképzőben köt ki.

Eközben, az iskola közelében élő róka család azon morfondírozik, miként lophatnák el az arany húsvéti tojást a nyulaktól, mivelhogy abban rejlik a nyuszkók ereje.

Csakhogy ha megszerzik, vége a húsvéti ünnepeknek, méghozzá örökre.

Ezért Maxra vár a feladat, hogy megmentse a húsvétot! A poénáradat ebben a mesében sem marad el!

 

Nyúl Péter

Nyúl Péter egy jókedvű, laza nyuszi és kék dzsekit visel. Ez a nagyszájú nyuszó úgy gondolja, hogy ő az ember legrégibb barátja, ezért nyugodt szívvel megebédelhet a kertjében vagy megmelegedhet a konyhában, sőt, akár bulit szervezhet a haveroknak és a rokonoknak a nappaliban.

Ellenben a helybéli gazdák nem értenek vele egyet. Meg is jön az új gazda, akit háborút üzen a nyulaknak.

Ám az igazi probléma ott kezdődik, hogy a gazda, aki szeretné meghódítani szíve hölgyét, odavan Nyúl Péterékért.

Az a legjobb ebben a mesében, hogy még a felnőttek is szívből tudnak nevetni rajta! Viszont arra is int bennünket, hogy bár néha nem könnyű, de meg kell találni az egyensúlyt a mi világunk és az állatvilág között.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást