Otthon / Utazás

Top 10 látnivaló Németországban

Top 10 látnivaló Németországban

Németország az egyik leglátogatottabb európai ország, köszönhetően festői tájainak, gyönyörű falvainak, lenyűgöző várainak és szegényesnek nem mondható történelmének. Íme 10 hely, amiért érdemes ide látogatnod:

1. Neuschwanstein

A Neuschwanstein kastély az Alpokban, Bajoroszág déli részén található. Még II Lajos király idejében épült mesebeli kastély, Németország leglátogatottabb épülete.
Egy igazi középkori német lovagvár, amelyről Walt Disney is ihletet merített a szimbolumává vált mágikus kastélyához. 

2. München

Egy város, mely tele van ellentétekkel, a történelmi épületek, kultúrális létesítmények mellett egy igazi modern európai város. A fiatal turisták kedvence, hisz jól ismert a müncheni éjszakai élet. A híres októberfeszt is turisták sokaságát vonz évről évre.
Ha itt járunk, nem hagyhatjuk ki a Marienplatz-ot, Frauenkirche katedrálist, az Angol Kertet vagy épp a Hofbrauhaus-t, a világ leghíresebb sörcsarnokát.

3. Berlin

Mióta 1989-ben leomlott a berlini fal, az újraegyesült város újra feltámadt. Látogass el a Zsidó Múzeumba, ahol pillantást nyerhetsz a zsidó kultúrába és a második világháború gyötrelmeibe.
Kihagyhatatlan természetesen a berlini fal és a Checkpoint Charlie múzeum is.
A gyerekek számára felejthetetlen élményt jelent az állatkert, ahol a világ legérdekesebb állatait látogathatjuk meg.

4. Heidelberg kastély

A bájos kastély Németország dél-nyugati részén található, az egyik legfantasztikusabb kirándulóhely.
A kastély romjai méltóságteljesen emelkednek ki a festői szépségű tájból. Heidelbergben egy középkori vár komplexumot találunk, egy valóságos festői óvárost, melyre egyaránt hatott a gótikus és reneszánsz építészeti stílus is.

5. Fekete erdő

A németül Schwartzwald-nak nevezett erdő világszerte híres. Németország délnyugati részén a hegyekben húzódó, vízesésekkel gazdagított hatalmas erdőség, 125 mérföld hosszú és 37 mérföld széles.
Ebből az erdőből ered a Duna. Festői tájat, egy igazi hegyvidki paradicsomot találunk itt, a túrázók, síelők és spa szerelmesei számára is tartogat valami érdekeset.

6. Bajor-Alpok

Az ország déli részén húzódik, a leglátogatottabb nyaralási célpont, földrajzilag pedig a legszebb kirándulóhely Németországban. 
Festői falvak, mesebeli kastélyok, kristálytiszta tavak várnak ránk, miközben a háttérben hófödte hegycsúcsok emelkednek a felhők közé.
Téli időszakban a síelők paradicsoma, míg nyáron az alacsonyabb hegyi utak nagyszerű túrákra adnak lehetőséget.

7. Augsburg

A romantikus Alpokból az utad vezessen Augsburgba. A várost még Augustus római császár alapította.
Ebben a festői városban érdemes ellátogatnod a Szent Anna templomba, ahová annak idején Luther Márton menekült, a Dómot, mely egyedien szokatlan katedrális. Ugyancsak itt találod a Reneszánsz Arany Szobát, ahol elkápráztat majd a rengeteg fény és csillogás.

8. Dachau

Ha nem csak mesebeli tájakat és az építészet remekeit akarod megcsodálni, hanem érdekel a szomorú történelem, látogass el a Dachau-i koncentrációs táborba, mely Németország sötét múltjának a maradványa, és ahol megtalálhatod a németek ünnepélyes ígéretét a “Soha többet” kíírást, amelyben negígérik, hogy ilyen kimondhatatlan aktusokat soha többé nem fognak elkövetni.

9. Lübeck

Egy világhírű középkori város Lübeck, mára a világörökség kincsévé vált. A Balti-tenger kikötőjében található, otthont adott számos történelmi eseménynek és királyi egyháznak.
Ha erre jársz, tekintsd meg a 16. századi nagy járvány temetőjét is.
Továbbá látogasd meg a Holsten Kapu Múzeumot, a városházát, székesegyházat, a Günter Grass házat vagy híres sótároló házat.

10. Trier

Németország legrégebbi városa, a Moselle folyón fekszik. Időszámításunk előtt 16-ban több római császár kedvelt tartózkodási helye volt. émetországban Triernél elevenebb bizonyíték a római korra nincs.
Látványosságok: Porta Nigra (a római város kapuja), a Székesegyház, mely  az egyik legnagyobb ereklyét őrzi, a Szent Köntös, melyet Jézus a keresztre feszítéskor viselt.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást