Top 10 látnivaló Németországban

Top 10 látnivaló Németországban

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Top 10 látnivaló Németországban

Németország az egyik leglátogatottabb európai ország, köszönhetően festői tájainak, gyönyörű falvainak, lenyűgöző várainak és szegényesnek nem mondható történelmének. Íme 10 hely, amiért érdemes ide látogatnod:

1. Neuschwanstein

A Neuschwanstein kastély az Alpokban, Bajoroszág déli részén található. Még II Lajos király idejében épült mesebeli kastély, Németország leglátogatottabb épülete.
Egy igazi középkori német lovagvár, amelyről Walt Disney is ihletet merített a szimbolumává vált mágikus kastélyához. 

2. München

Egy város, mely tele van ellentétekkel, a történelmi épületek, kultúrális létesítmények mellett egy igazi modern európai város. A fiatal turisták kedvence, hisz jól ismert a müncheni éjszakai élet. A híres októberfeszt is turisták sokaságát vonz évről évre.
Ha itt járunk, nem hagyhatjuk ki a Marienplatz-ot, Frauenkirche katedrálist, az Angol Kertet vagy épp a Hofbrauhaus-t, a világ leghíresebb sörcsarnokát.

3. Berlin

Mióta 1989-ben leomlott a berlini fal, az újraegyesült város újra feltámadt. Látogass el a Zsidó Múzeumba, ahol pillantást nyerhetsz a zsidó kultúrába és a második világháború gyötrelmeibe.
Kihagyhatatlan természetesen a berlini fal és a Checkpoint Charlie múzeum is.
A gyerekek számára felejthetetlen élményt jelent az állatkert, ahol a világ legérdekesebb állatait látogathatjuk meg.

4. Heidelberg kastély

A bájos kastély Németország dél-nyugati részén található, az egyik legfantasztikusabb kirándulóhely.
A kastély romjai méltóságteljesen emelkednek ki a festői szépségű tájból. Heidelbergben egy középkori vár komplexumot találunk, egy valóságos festői óvárost, melyre egyaránt hatott a gótikus és reneszánsz építészeti stílus is.

5. Fekete erdő

A németül Schwartzwald-nak nevezett erdő világszerte híres. Németország délnyugati részén a hegyekben húzódó, vízesésekkel gazdagított hatalmas erdőség, 125 mérföld hosszú és 37 mérföld széles.
Ebből az erdőből ered a Duna. Festői tájat, egy igazi hegyvidki paradicsomot találunk itt, a túrázók, síelők és spa szerelmesei számára is tartogat valami érdekeset.

6. Bajor-Alpok

Az ország déli részén húzódik, a leglátogatottabb nyaralási célpont, földrajzilag pedig a legszebb kirándulóhely Németországban. 
Festői falvak, mesebeli kastélyok, kristálytiszta tavak várnak ránk, miközben a háttérben hófödte hegycsúcsok emelkednek a felhők közé.
Téli időszakban a síelők paradicsoma, míg nyáron az alacsonyabb hegyi utak nagyszerű túrákra adnak lehetőséget.

7. Augsburg

A romantikus Alpokból az utad vezessen Augsburgba. A várost még Augustus római császár alapította.
Ebben a festői városban érdemes ellátogatnod a Szent Anna templomba, ahová annak idején Luther Márton menekült, a Dómot, mely egyedien szokatlan katedrális. Ugyancsak itt találod a Reneszánsz Arany Szobát, ahol elkápráztat majd a rengeteg fény és csillogás.

8. Dachau

Ha nem csak mesebeli tájakat és az építészet remekeit akarod megcsodálni, hanem érdekel a szomorú történelem, látogass el a Dachau-i koncentrációs táborba, mely Németország sötét múltjának a maradványa, és ahol megtalálhatod a németek ünnepélyes ígéretét a „Soha többet” kíírást, amelyben negígérik, hogy ilyen kimondhatatlan aktusokat soha többé nem fognak elkövetni.

9. Lübeck

Egy világhírű középkori város Lübeck, mára a világörökség kincsévé vált. A Balti-tenger kikötőjében található, otthont adott számos történelmi eseménynek és királyi egyháznak.
Ha erre jársz, tekintsd meg a 16. századi nagy járvány temetőjét is.
Továbbá látogasd meg a Holsten Kapu Múzeumot, a városházát, székesegyházat, a Günter Grass házat vagy híres sótároló házat.

10. Trier

Németország legrégebbi városa, a Moselle folyón fekszik. Időszámításunk előtt 16-ban több római császár kedvelt tartózkodási helye volt. émetországban Triernél elevenebb bizonyíték a római korra nincs.
Látványosságok: Porta Nigra (a római város kapuja), a Székesegyház, mely  az egyik legnagyobb ereklyét őrzi, a Szent Köntös, melyet Jézus a keresztre feszítéskor viselt.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!