Lassú szex: izgalmas szextechnika tartja lázban az embereket

Lassú szex: izgalmas szextechnika tartja lázban az embereket

Címlap / Szerelem / Szex / Lassú szex: izgalmas szextechnika tartja lázban az embereket

Mi a lassú szex ígérete? Hogy elvárások nélkül, nyugodtan, a másikra ráhangolódva jutunk el a csúcsra – ez azért nem hangzik rosszul, igaz?

Amennyire szép és csodálatos dolog a szerelem, a szeretkezés, annyira sokat aggódunk miatta. Először izgulunk, hogy tényleg tetszünk-e, aztán, hogy összepasszolunk-e az ágyban, majd pedig azon, képesek leszünk-e hosszútávon fenntartani a lángot, a szenvedélyt.

Mindez már a legeslegelején megnehezíti a pillanat megélését, a teljes ellazulást, hiszen nem tudunk várakozások, elvárások nélkül viszonyulni a kapcsolatokhoz, az együttlétekhez, sokszor még évek múltán sem.

Ekkor jönnek a praktikák: próbálj ki új helyszíneket, új pózokat, kapj fel egy új fehérneműt, esetleg vessetek be egy szexuális játékszert… Most egészen másfajta „trend” tartja lázban az embereket, mégpedig egy jóval könnyebben kipróbálható, semmilyen extra kiegészítőt nem igénylő módszer: a lassú szex.

Mi is az a lassú szex?

A lassú szex nem más, mint a szerelem lelassult és figyelmes formája. Nem újdonság a szakirodalomban, sokan tantra-szex néven ismerik. Nagyon jól passzol abba a világba, amire manapság ismét egyre többen törekszenek: egy kicsit ki akarunk szakadni a hétköznapokból, a stresszes, pörgős életvitelből, hogy lelassulhassunk. Ismerősek ezek az igények?

Nos, a lassú szex is pontosan erről szól. Párként tudatosan szakítotok időt a szeretkezésre, hosszasan fedezitek fel egymás testét és ezzel szinte óhatatlanul is új örömforrásokat, erogén zónákat találtok.

A lassú szex tökéletesen szembemegy azzal, amiről az életünk, és amiről a pornó általában szól: nem lényege a minél gyorsabb csúcspont, a muszáj-teljesítmény, a durvaság. Ellenben az intimitás fokozása, a másikra való fokozott odafigyelés kifejezetten cél. Kár, hogy nem ez az alapvető, mikor szeretkezésről beszélünk, de úgy tűnik, most legalább ismét a jó irányba próbálunk nyitni.

Artem Peretiatko/istockphoto.com

Milyen előnyei vannak a lassú szexnek?

A lassú szex teljesen új világot nyithat meg előttetek és könnyen felfrissítheti a kicsit monotonná, lapossá vált együttléteket is. Teljesen új és egészen intenzív módon ismerheted meg azt, akit szeretsz. Tudnod kell, hogy a teljesítménnyel kapcsolatosan nem csak a nőknek vannak bizonytalanságaik, a férfiaknak is meg kell küzdeniük az eléjük vetített képekkel, ide értve a méretet, az együttlét időtartamát, a merevedés keménységét, vagy éppen a testfelépítést.

A lassú szex segít lebontani ezeket a gátlásokat, segít belefeledkezni a pillanatba, ráadásul összhangba tudja hozni a nemek közti orgazmus-különbségeket. Hiszen a férfiak többnyire arra törekszenek, hogy később, a nők pedig arra, hogy minél előbb jussanak el a csúcsra – pedig a gyakorlatban ez sokszor éppen fordítva sikerül.

Mivel a kutatásokból tudjuk, hogy a nők sokkal könnyebben jutnak el az orgazmusig, ha a pár nagyobb hangsúlyt fektet az előjátékra, a lassú szex tökéletes alternatíva lehet számodra, ha problémát jelent a csúcs elérése. Ez már csak azért is működik, mert a lassú szex során az orgazmus másodlagos szerephez jut. A lényeg az intimitás erősítése, az örömszerzés, ami teljes lehet csúcspont nélkül is. Ám a legtöbbször éppen azért nem marad el, mert sikerül háttérbe szorítani és így gyakorlatilag spontán, a semmiből szokott beköszönteni.

De hogyan is működik a lassú szex?

VIDEO Ezzel a szájfestéssel nagyíthatod az ajkaidat optikailag

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»