A zöldségekből rengetegféle étel készíthető, de hogy még lekvár is? Meglepő, de kipróbálásra méltó finomságok következnek. Bízom benne, hogy te is találsz köztük új kedvenceket. Sokszor elhangzik, ezért jó tisztázni még az elején, hogy mit is jelent a száraz dunszt. Amikor készen van a lekvár, kiporcióztad, lezártad az üvegeket, és az 5 perces fejre fordítással is megvagy, tedd őket az előre elkészített „melegedőbe”. Burkold körül az üvegeket konyharuhával, és egy vastagabb törölközővel vagy egy kisebb pléddel.
3/6 Ananászos töklekvár
Tisztíts meg és vágj apró darabokra egy kisebb ananászt. Reszelj le 1 kg meghámozott spárgatököt. Tegyél mindent egy lábasba, adj hozzá 500 g cukrot és 1 citrom levét csorgasd rá. Főzd puhára és egyneműsítsd a hozzávalókat botmixerrel, azután forrald fel újra, és terelgesd a lekvárt makulátlanul tiszta üvegekbe. Miután lezártad, helyezd száraz dunsztba, amíg kihűlnek. Azért rafinált ez a lekvár, mert a borsos áron kapható ananász ízesít és megadja neki az egzotikus jelleget, míg a jóval pénztárcakímélőbb spárgatökkel észrevétlenül lehet csalni egy kicsit.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!