A zöldségekből rengetegféle étel készíthető, de hogy még lekvár is? Meglepő, de kipróbálásra méltó finomságok következnek. Bízom benne, hogy te is találsz köztük új kedvenceket. Sokszor elhangzik, ezért jó tisztázni még az elején, hogy mit is jelent a száraz dunszt. Amikor készen van a lekvár, kiporcióztad, lezártad az üvegeket, és az 5 perces fejre fordítással is megvagy, tedd őket az előre elkészített „melegedőbe”. Burkold körül az üvegeket konyharuhával, és egy vastagabb törölközővel vagy egy kisebb pléddel.
4/6 Fahéjas sütőtöklekvár
Két kg sült sütőtököt 2- 3 narancs levével turmixolj össze, adj hozzá ízlés szerint nádcukrot és valódi fahéjport, majd forrald fel és töltsd kisebb üvegekbe és száraz dunsztban hagyd kihűlni. A sütőtökös alapot más fűszerekkel is ízesítheted, pl.: szegfűszeggel, szerecsendióval, levendulával, kakukkfűvel, etc. Használható édességekhez és sültek mellé is páratlan.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!