A zöldségekből rengetegféle étel készíthető, de hogy még lekvár is? Meglepő, de kipróbálásra méltó finomságok következnek. Bízom benne, hogy te is találsz köztük új kedvenceket. Sokszor elhangzik, ezért jó tisztázni még az elején, hogy mit is jelent a száraz dunszt. Amikor készen van a lekvár, kiporcióztad, lezártad az üvegeket, és az 5 perces fejre fordítással is megvagy, tedd őket az előre elkészített „melegedőbe”. Burkold körül az üvegeket konyharuhával, és egy vastagabb törölközővel vagy egy kisebb pléddel.
2/6 Cukkinilekvár mentával és lime-mal
Fél kg megtisztított cukkinit vágj apróra, önts rá 150 g cukrot és kezdd el főzni alacsony lángon. Miután levet engedett, kissé megemelheted a hőfokot. A megpuhult cukkinit botmixerrel dolgozd simára, majd add hozzá 2- 3 lime levét és húsát (a héjából csak akkor reszelj bele, ha kezeletlen), valamint néhány szál finomra vágott mentát. Ismét forrald fel, sűríts be, majd töltsd csinos kis üvegekbe és lezárás után tedd száraz dunsztba. Semleges íze végett a cukkini remek lekváralap, ezért kombinálható különféle gyümölcsökkel és fűszerekkel, akár csak egy kevés vaníliával is csodás. Kísérletezz csak bátran!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!