Munkamánia TESZT: Mennyire dominálja a munkád az életedet?

Munkamánia TESZT: Mennyire dominálja a munkád az életedet?

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Munkamánia TESZT: Mennyire dominálja a munkád az életedet?

Valamilyen formában, de mindannyiunk életében jelen van a munka – te vajon milyen rugalmasan kezeled életed ezen részét? Mennyire határozza meg a munkád az életedet?

Ahogy az élet minden területén, úgy a munkában is szükséges megtalálni az arany középutat. Ez vonatkozik a munka mennyiségére, a munkaidőre, a kollégákkal való viszonyra és persze arra is, hogy mennyire érzed jól magad. A következő tesztből kiderül, hogy érdemes lehet-e változtatnod, vagy teljes mértékben neked találták ki azt az állást, amit éppen csinálsz.

0%

Nagyon szereted a mostani munkahelyedet, de felajánlanak számodra egy új lehetőséget – itt többet kellene dolgoznod, de arányaiban jobban keresnél. Elvállalod?

Amikor sok munkád van, sajnálod az alvásra fordított időt?

Van egy fontos határidővel bíró projekted, miközben a szerelmed szülinapját szervezed. Hogy oldod meg ezt a helyzetet?

Szoktál segítséget kérni a kollégáidtól, ha egy feladattal nem boldogulsz?

Mit gondolsz a túlórákról?

Mennyire szorongsz a főnököddel való beszélgetésektől?

Milyen sűrűn tartasz szünetet, ha dolgozol?

Mennyire határozza meg az életedet a munkád? Ezzel a teszttel kiderítheted
A: Túl sokat nyom a latban a munkád

Túl sokat dolgozol

Azok közé tartozol, akik rendszeresen túlhajszolják magukat és mindent megtesznek azért, hogy munkamorálban senki se érhessen a nyomukba. Ha úgy ítéled meg, hajlamos vagy egész éjszaka dolgozni, vagy hajnalban felkelni és még a kollégáid feladatait is képes vagy átvállalni a cél érdekében. Úgy véled, egy pillanatra sem lazíthatsz, mert akkor meginog a biztos beosztásod, vagy később pályázhatsz az előlépésre. Bár nagyra becsülendő a teljesítményed és a hozzáállásod, az biztos, hogy hosszútávon már meg kell engedned egy kis lazítást magadnak – legalább az egészséged érdekében.
B: Számít a munkád, de nem mindenekelőtt

Megtaláltad az arany középutat a munkában

Fontosnak gondolod az életedben a munkádat, szereted a munkahelyedet, de pontosan tudod, hogy nem vagy az a kifejezetten törtető karrierista. Legalább annyira lényeges számodra a kollégáid személyisége, mint a feladataid, vagy éppen az időbeosztásod. Ha szükségesnek ítéled, nem gondolod cikinek a segítségkérését, vagy éppen a támogatás nyújtását, nem tekintesz versenytársként a kollégáidra. Sikerült olyan munkamorált kialakítanod az életedben, ami hosszútávon is tartható, érdekes és ösztönző számodra.
C: Nem vagy túl motivált a karrieredet illetően

Ideje új munkát választanod

Valószínűleg nem olyan beosztásban dolgozol, ami megfeszített munkamorált igényelne tőled, de úgy tűnik, ez nem is különösebben feszélyez. Jól elvagy a laza mindennapokban, amikor csak teheted, pihensz egy kicsi munkaidőben. Ugyan nem keresel túl sokat, de úgy vagy vele, hogy számodra többet nyom a latban a kollégáid személyisége, az egész napos jó hangulat, minthogy túl sokat gürcölj azért, hogy végül egy kicsivel többet vihess haza a hónap végén. Ez is fontos, de könnyen lehet, hogy többre is képes lennél, mint amit elsőre feltételezel magadról.

Oszd meg az eredményed:

VIDEO Ezzel a szájfestéssel nagyíthatod az ajkaidat optikailag

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!