A zöldségekből rengetegféle étel készíthető, de hogy még lekvár is? Meglepő, de kipróbálásra méltó finomságok következnek. Bízom benne, hogy te is találsz köztük új kedvenceket. Sokszor elhangzik, ezért jó tisztázni még az elején, hogy mit is jelent a száraz dunszt. Amikor készen van a lekvár, kiporcióztad, lezártad az üvegeket, és az 5 perces fejre fordítással is megvagy, tedd őket az előre elkészített „melegedőbe”. Burkold körül az üvegeket konyharuhával, és egy vastagabb törölközővel vagy egy kisebb pléddel.
1/6 Paradicsomlekvár
Mérj ki 1250 g hámozott és magtalanított paradicsomot. Mivel bársonyosan sima végeredményt szerettem volna, ezért használtam csak a húsát, de meghagyhatod a magokat, ha téged nem zavarnak. Vágd viszonylag apró darabokra a paradicsomokat, majd egy vastag aljú nyeles lábasban kezdd el főzni, közepes lángon. Amikor már látványosan „összeesik”, némi hűtés után botmixerrel dolgozd simára. Ekkor önts hozzá egy csomag 3:1-ben Dzsemfixet 300 g cukorral elkeverve. Ezután forrald fel, adj hozzá 1 evőkanálnyi vaníliaesszenciát, és egy teáskanál valódi vaníliaport. Hagyd egy pár pillanatig puffogni, és adagold kisebb üvegekbe. Nagyon kellemes meglepetést tud szerezni ez a meghökkentő lekvár.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!