A chia-puding remek alternatíva lehet reggelire a forró nyári napokon, hiszen kellően hűs, pofon egyszerű elkészíteni és tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Ez utóbbiak különösen fontosak a meleg időszakban, ugyanis izzadás során nem csak a méreganyagok távoznak a szervezetünkből, hanem bizonyos ásványi anyagok is. Elhoztuk tehát az általunk leginkább kedvelt chia-puding alternatívákat, melyeket szabadon variálhattok szezonális gyümölcsökkel! Fontos, hogy jól zárható befőttes- vagy üveg edénybe készítsétek őket, mindig hűtőben tároljátok, és elkészítést követően 3-4 napon belül fogyasszátok el!
Áfonyás chia-puding
Hozzávalók:
- 2 csésze mandulatej,
- ½ csésze fagyasztott áfonya (vagy friss),
- 1 evőkanál juharszirup,
- 2 evőkanál chia mag,
- friss gyümölcs a dekorációhoz.
Elkészítés: A mandulatejet, az áfonyát és a juharszirupot tegyük egy turmixba, és dolgozzuk el alaposan. A kapott turmixot öntsük egy befőttes üvegbe, adjuk hozzá a chia magot, tekerjük rá a fedőt, és rázzuk össze alaposan. Tegyük hűtőbe minimum 6 órára, vagy egy éjszakára, és másnap reggel fogyaszthatjuk is. Díszítsük friss áfonyával vagy tetszőleges gyümölcsökkel.
„Napsütötte” chia-puding kurkumával
Hozzávalók:
- 1 csésze mandulatej,
- ¼ csésze víz,
- 1 ½ teáskanál kurkuma,
- 1 ½ teáskanál fahéj,
- 2 evőkanál chia mag,
- 1 evőkanál juharszirup,
- friss gyümölcs a dekorációhoz.
Elkészítés: Tegyünk minden hozzávalót egy zárható befőttes üvegbe, zárjuk le, rázzuk össze jó alaposan, majd irány a hűtő legalább 6 órára, vagy egy éjszakára. Másnap reggel fogyasztható is, tetszőlegesen választott gyümölcsökkel!
Epres chia-puding
Hozzávalók:
- 1 csésze mandulatej,
- ¼ csésze víz,
- 1 csésze fagyasztott (vagy friss) eper,
- 1 evőkanál juharszirup,
- 2 evőkanál chia mag,
- gyümölcs a dekorációhoz.
Elkészítés: A mandulatejet, vizet, fagyasztott epret és juharszirupot tegyük egy turmixba, és dolgozzuk el jó alaposan. A turmixot öntsük egy befőttes üvegbe (vagy amibe szeretnénk tárolni a chia-pudingot), és adjuk hozzá a chia magot, majd keverjük el alaposan. Tegyük a pudingot legalább 6 órára, vagy egy egész éjszakára hűtőbe, és másnap reggel már fogyasztható is! Díszítsük friss eperrel vagy más tetszőleges gyümölcsökkel.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!