3 különleges dolog, amiben a nők különböznek a férfiaktól

3 különleges dolog, amiben a nők különböznek a férfiaktól

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 3 különleges dolog, amiben a nők különböznek a férfiaktól

Ha azt állítom, hogy a nők és férfiak teljesen másként működnek, akkor azzal aligha mondok bárkinek is újat. Biztos veled is előfordul, hogy időnként ösztönösen is inkább a barátnőid társaságát keresed, valahogy úgy érzed, velük most jobban meg tudod értetni magadat. Akadnak tehát nyilvánvaló lelki, gondolkozásbeli különbségek a nemek között, de nem minden kontraszt ennyire kézzelfogható…

Az agyi különbségek

Néhány rossz poénban mindannyian megkapjuk, hogy „a mi agyunk kisebb”, aminek sajnos nem is tudunk ellentmondani – valóban nagyobb aggyal rendelkeznek a férfiak. Szerencsére itt is kiderül, hogy a méret nem minden, mert a kisebb agy ellenére is jobban teljesítünk mi, nők. Ugyan nem extrém a különbség, mindössze 3%, de tekintve, hogy ezt a különbséget kisebb agyból tudjuk kipréselni, a mérleg egyértelműen a mi oldalunkra dől.

3 különleges dolog, amiben a nők különböznek a férfiaktól

Szintén bizonyított tény, hogy a nők több dologra képesek odafigyelni, amit én gyakorlatilag minden nap észreveszek itthon. A másik felemből sokszor még reakciót sem tudok kicsikarni, nemhogy választ, ha éppen csinál valamit. Ez a különbözőség egyébként a kisagy eltérő felépítéséből adódik: a nőknek nagyobb és intenzívebb ez az agyi terület, és számottevő, 30%-os különbség fedezhető fel az aktivitásában.

A betegségeket is jobban bírjuk

Amióta ilyen tudatosan étkezem, még a legapróbb nátha is elkerült, de nem volt ez mindig így! A családom többi tagja sajnos továbbra sem tudja teljes mértékben kizárni a betegségeket, és jellemző módon egyszerre dőlnek ki.

A férfiak messze földön híresek arról, hogy milyen nehezen viselik a megfázást, a komolyabb betegségekről, esetleg a műtétekről nem is beszélve. Ellenben a nők sokkal hamarabb túllendülnek az ilyen problémákon – nem csak mentálisan, fizikálisan is.

Előbbiben alighanem téged is segít az, hogy úgy érzed, egyszerűen nincs időd betegnek lenni. Számomra ez az egyik legjobb motiváció: ha én kidőlök, akkor garantáltan borul az egész itthoni rendszer, és a teendők csak halmozódni fognak, ergo jóval több dolgom lesz.

A racionálisabb, kézzelfoghatóbb okok azonban az ösztrogénszintre vezethetőek vissza. Ebből a hormonból több jutott a nőknek, és mint kiderült, az ösztrogén nagyban közrejátszik a különböző betegségek, gyulladások legyőzésében.

Ez van, hölgyek, a természet is úgy véli, hogy a mi feladataink túl fontosak ahhoz, hogy betegségekre pazaroljuk az időnket!

Automatikusan jobban értjük a beszédet, mint a férfiak

Jelentős különbséget véltek felfedezni a kutatók a beszédértésért felelős agyi területen, szintén a nők javára. Ez nem csak arra adhat magyarázatot, miért kombinálunk állandóan, és miért értjük meg olyan jól magunkat a barátnőinkkel, hanem arra is, hogy miért vannak állandóan megérzéseink.

Az evolúciós okokat tekintve a beszédértésért felelős agyi terület azért fejlettebb a nőknél, mert a szavak mögé kellett látnunk, egyben kellett értékelnünk a jeleket, és bizony fel kellett ismernünk, ha egy férfinak hátsó szándékai voltak – ez a képességünk még ma is erősen kamatozik.

Minden bizonnyal ez a különbözőség az oka annak is, hogy automatikusan vonzóbbnak tartjuk azokat a férfiakat, akik nagyobb szókinccsel rendelkeznek, és ezáltal ők könnyebben le is tudnak venni minket a lábunkról.

Ezzel szemben a férfiak – a beszéd helyett – sokkal inkább a fizikai teljesítményre koncentrálnak. Olyan helyeken mérettetik meg magukat, ahol erejüket, hatalmukat, státuszukat tudják fitogtatni. Persze, csak azért, hogy legyen mivel eldicsekedni nekünk…

Képek forrása: VitalikRadko/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást