9 kulcsmondat, hogy a párod megnyíljon előtted

9 kulcsmondat, hogy a párod megnyíljon előtted

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 9 kulcsmondat, hogy a párod megnyíljon előtted

A párkapcsolatban az a csodálatos és időnként rémisztő feladat is egyben, hogy a közös boldogsághoz „meg kell fejteni” a másikat. Ez azonban nem megy, ha valamelyik fél erőlteti a dolgot. Adunk néhány tippet, hogy „a lassú víz partot mos” elvvel célba érj!

„Ha beszélgetni szeretnél, megtalálsz”

Hiába tűnik nyilvánvalónak a dolog, könnyen lehet, hogy még sosem mondtad ki.
Kierőszakolni egy adott témáról szóló diskurzust itt és most kockázatos, hiszen te sem működsz gombnyomásra, ha a lelkedről van szó. Világosan add a párod tudtára, hogy bármikor bizalommal fordulhat hozzád!

„Milyen volt a középiskola?’

A kérdés valójában arra irányul, hogy miként élte meg a kamaszéveket.
A válasz jó eséllyel érinteni fogja az önbizalom-problémáit és a gyenge pontjait – anélkül, hogy konkrétan rátévedtél volna az ingoványos talajra. Magától fog magáról beszélni, méghozzá mosolyogva!

„Szerintem azért vesztünk most össze, mert…”

A vita tárgyának kimondása lassítja annak folyamatát, időt ad a fellélegzésre, röviden szólva behúzza a féket.
Az ok megnevezése a probléma gyökerének feltárásához, így mély és őszinte beszélgetéshez vezethet.

„Ez fantasztikus volt. Lehet egy kérésem?”

Szex után a kedvesed éppen önbizalommal telve, elégedetten piheg melletted. Soha jobbkor nem állhatnál elő olyasmivel, aminek kapcsán tartasz a reakciójától.
Valószínűleg kedvezőbben fog válaszolni, mint bármikor máskor.

„Mesélj nekem arról a balatoni nyárról, amikor a szüleiddel hajókáztál!”

Persze, ehelyett más olyan kérdés is megteszi, amiben a családjával közös élményei kerülnek felszínre. A párkapcsolat tulajdonképpen sakkjátszma, ahol minden lépés összefügg a többivel.

A saját szüleihez és gyerekkorához való hozzáállásból leszűrheted, hogyan áll a csemeteprojekthez.

„Szeretnék több időt kettesben tölteni veled. Itthon, összebújva”

Férfikörökben elterjedt a poén, hogy a közösen kocsmázó társaság egyik tagja távol marad, akkor bizonyára megkattant az asszony.
Ahelyett, hogy hirtelen felindulásból veszekedést kezdeményeznél, inkább egy higgadt pillanatban állj elő az ötlettel. Ne kényszerítsd védekezésre!

„Nagyszerűen áll ez a nadrág!”

„Az egyik exbarátnőm mondta nekem ezt néha, s a nap további részében gyakorlatilag bármit könnyűszerrel kisajtolt belőlem. Információt, pénzt vagy hálószobai szívességet…” – mesélte egy srác.
Bizony, a férfiak is vágynak az őszinte, szívből jövő megerősítésre. Ne fukarkodj hát az ilyenekkel!

„Hogy ment a mai megbeszélés az XY témáról?”

A rutinszerű „milyen napod volt, drágám”-nál ez sokkal jobb, hiszen visszaigazolást adsz róla, hogy korábban figyeltél rá, s tudod, milyen fontos ügyben akadt teendője ma.
Arról nem is beszélve, hogy erre sokkal jobb érzés válaszolni, mint egy sima, tárgyilagos érdeklődésre.

„Megyek, összefutok a csajokkal. Majd beszélünk, szia!”

Nem kell túlmisztifikálni a külön töltött időt. A kapcsolatban élőknek szükségük van rá, hogy más forrásból is töltekezzenek, ne csak egymásból – és erre jó alappal szolgálnak a rokoni, illetve baráti kapcsolatok. Nem szükséges érvek százait felvonultatnod egy csajos estéhez. Csak menj, aztán oszd meg a pároddal az élményeidet!
Ha úgy érzed, hogy a kedvesed valamit titkol előled, próbálj meg ellenállni a folytonos faggatás kísértésének! Ezzel ugyanis éppen az ellenkező hatást érheted el. Nyugodt megértéssel sokkal többre jutsz, mint verbális erőszakkal.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást