Egészség / Életmód / Lélek

Aki a következő 7 nehéz igazságot megtanulja, sokkal erősebb emberré válik

Aki a következő 7 nehéz igazságot megtanulja, sokkal erősebb emberré válik

Nincs olyan ember a világon, aki ne tapasztalná meg időnként, hogy az élet mennyire igazságtalan tud lenni. Van, hogy hiába próbáljuk kihozni magunkból a maximumot, nem sikerül teljesítenünk a céljainkat, és van, hogy őszinte szívvel szeretjük a párunkat, ám ő végül valaki mást választ helyettünk. Igen, az élet sokszor igazságtalan. De csak kevesen gondolnak bele abba, hogy a boldogság kulcsa az, ha képesek vagyunk megérteni és elfogadni, hogy van, amit nem lehet elkerülni. Aki viszont ezt a hét igazságot képes megtanulni, sokkal erősebb és boldogabb emberré válik.

Senkit sem szabad magától értetődőnek venni

A hétköznapjaink során rengeteg stressz és feszültség ér minket, ezért hajlamosak vagyunk néha ok nélkül gorombán viselkedni azokkal, akik semmi rosszat nem tettek nekünk.

Mivel olyan sok általunk szeretett ember vesz minket körül, elfelejtjük azt, hogy sosem lenne szabad magától értetődőnek vennünk a jelenlétüket.

Mert van, hogy visszafordíthatatlanul eltávolodunk egymástól, és olyan is sajnos, hogy valaki eltávozik az életből.

Elkerülhetetlen tények ezek, nekünk pedig első körben el kell fogadnunk ezek létezését, majd pedig igyekeznünk kéne arra, hogy mindig kifejezzük számukra az érzéseinket.

 

Annak örüljünk, amit sikerült megszereznünk

Világszerte rengetegen gondolják úgy, hogy saját gondolatainkkal és cselekedeteinkkel irányíthatjuk az életünket.

Mi vagyunk azok, akik értelmet adhatunk a hétköznapjainknak, de sokan hajlamosak inkább arra fókuszálni, mi hiányzik még az életükből.

Hogy nem sikerült megépíteni az álomházat, hogy sosem szereztük meg a munkát, amire vágytunk – pedig az életet az teszi igazán boldoggá, ha megtanuljuk értékelni azt, amink van.

Tökéletesség nem létezik

Szinte mindenki elköveti azt a hibát, hogy a tökéleteset hajszolja. A tökéletes szerelmet, a tökéletes karriert, a tökéletes házat… ahelyett, hogy elfogadnánk: semmi sem hibátlan.

Mindig mindennek két oldala van, akárcsak egy pénzérmének, és egyik sem létezhet a másik nélkül. Ahhoz, hogy boldog életed legyen, el kell fogadnod a rossz dolgokat is.

Minél inkább megtanulod azt, hogy az univerzumban semmi sem tökéletes, annál boldogabbá válhatsz az életedben. Ráadásul azt a nagy igazságot sem szabad elfelejteni, hogy a különlegest nem pótolja még a tökéletes sem.

Egyszer minden végetér

Valószínűleg te is hallottad már párszor ezt a mondatot, de szinte biztos, hogy még sosem gondoltál bele valódi jelentésébe.

Egyszer tényleg minden véget ér: még az is, amiről most azt gondolod, hogy az örökkévalóságig szól. Valójában ha felidézed az elmúlt éveket, nem sok olyan dolgot tudnál felsorolni, ami azóta is állandó maradt.

Meg kell tanulnunk elfogadni ezt a tényt anélkül, hogy szomorúak lennénk. Meg kell tanulnunk hálásnak lenni azért, amit kaptunk, és örülni annak, hogy a szép élmények megtörténtek velünk.

Hiszen ha minden örökké tartana, mitől lennének különlegesek?

A bukás a sikerhez vezető út része

Mindannyian éreztük már úgy, hogy valamiben elbuktunk. Keményen tanultunk az egyetemen, és mégsem sikerült átmennünk a legnehezebb tantárgyon.

Éjt nappallá téve dolgoztunk, de a főnökünk mégsem volt elégedett az eredményeinkkel. Minden szerelmedet őszintén szeretted, és mégis csalódnod kellett bennük.

Érthető, ha ezek után nincs kedved folytatni, amibe belekezdtél, hiszen a bukás miatt saját magunkat is hajlamosak vagyunk megutálni egy kicsit.

De kérdezz meg bárkit, akinek sikerült teljesítenie a céljait: hányszor bukott el? Valószínűleg két kezén sem tudná megszámolni, mire elért a kitűzött célig. Nem létezik siker bukás nélkül: ezt mindenkinek meg kell tanulnia.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást