Párkapcsolat / Szerelem

Mi következik a megcsalás után? 4 dolog, amit senki sem mond el nekünk

Mi következik a megcsalás után? 4 dolog, amit senki sem mond el nekünk

Kétféle ember létezik: az egyik tábor azt vallja, hogy egy megcsalás után azonnal szakítani kell, és nincs második esély, míg a másik úgy véli, meg lehet menteni a megtört kapcsolatot. Persze az elsőbe többen tartoznak, leginkább azért, mert (szerencsére!) sokan nem tapasztalták meg, milyen érzés egy ilyen hírrel szembesülni. Én is ezt az elvet vallottam, egészen addig, míg rá nem kellett jönnöm, hogy az akkori párom életében újra feltűnt egy régi szerelme, és már átléptek egy határon. Elárulom, mi az, amit senki sem mond el arról, hogy mi következik a megcsalás után!

Érzelmek forrongó viharában

Először dühös vagy. Mérges, csalódott, úgy érzed, ez csak egy rossz álom, és alig várod, hogy felébredj belőle. Mint amikor hirtelen szakítanak veled, azzal a különbséggel, hogy ott már tudod, hogy muszáj lesz nélküle folytatnod az életed, míg a megcsalásnál ez sem adott. Hiszen a legtöbben egy félrelépés után rájönnek, hogy hiba volt, és a csillagokat is leígérik neked, csak adj még egy esélyt. Automatikusan rávágnád, hogy nem? Persze, de csak addig, míg nem kerülsz egy ilyen szituáció kellős közepébe.

Ugyanis a megcsalás híre után két dolgot érzel: azt, hogy elvesztettél valamit, amit nagyon-nagyon szerettél, és a bizonytalanságot, hogy milyen döntést kéne meghoznod. Én adtam még egy utolsó esélyt, mert hittem, hogy van közös jövőnk. 

VitalikRadko/depositphotos.com

A gond az, hogy automatikusan nincs többé bizalom. Folyamatosan ott van a nyomás a lelkeden, a szomorúság pedig akkor sem akar eltűnni, amikor mosollyal az arcodon hitegeted magad, hogy minden rendben. Minden egyes „szeretlek” grimaszt vált ki belőled. Egy részed egyáltalán nem tudja már elhinni a szép szavakat, egy másik részed pedig nagyon szeretné. Amikor a telefonja rezeg egy üzenet miatt, úgy megijedsz, mintha egy horrorfilmet néznél, mert rögtön a legrosszabbra gondolsz. Addig talán nem is tudjuk, milyen őrülten fontos dolog a bizalom, míg el nem veszítjük.

A barátok távolodnak tőled

Ráadásul az egyik legrosszabb, hogy egy kicsit egyedül maradsz. Amikor ugyanis elmondod a barátaidnak, hogy mi történt, mindannyian veled együtt dühösek, és egyöntetűen mondják, hogy szakítanod kell. Miután nem fogadod meg ezt a tanácsot, egy kicsit ők is megharagszanak rád. Mert kívülállóként jobban látják a helyzetet, tudják, mit kéne tenned, de úgy érzik, a falnak beszélnek. Emiatt egy-egy barátság meglazulhat. Nem tudsz nekik beszélni arról, hogy egyébként milyen rosszul érzed magad a bizalomhiány miatt, mert még ha nem is mondják, mind ugyanazt gondolják: „én megmondtam”. 

Én azok közé tartozom, akik megpróbáltak új esélyt adni a kapcsolatnak a félrelépés után, de nem jártak sikerrel. Végül szakítottunk, az a bizonyos második lehetőség pedig nem volt más, csak időhúzás. Valami olyan dolognak a halasztása, ami elkerülhetetlen volt. Nem állítom, hogy nem lehet meggyógyítani egy kapcsolatot, de szerintem ez csakis akkor működik, ha mindkét fél, de főleg a hűtlen személy 110%-os erőfeszítéssel dolgozik rajta.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást