A korpásodás 12 hatékony ellenszere: ezt tedd ellene házilag

A korpásodás 12 hatékony ellenszere: ezt tedd ellene házilag

Címlap / Stílus / Haj / A korpásodás 12 hatékony ellenszere: ezt tedd ellene házilag

1/12 Almaecet

Talán a legszélesebb körben alkalmazott korpa ellen házilag az almaecet. Mossuk meg a hajunkat a szokásos módon, majd egy pohárba hígítsuk fel az almaecetet először 1:5 arányban. Későbbi hajmosásokkor ezt az arányt 1:1-ig növelhetjük, de ennél erősebbet ne használjunk.

Miután leöblítettük a sampont a hajunkról, öntsük óvatosan rá az almaecetes vizet, majd finoman oszlassuk el a fejbőrön. Masszírozzuk néhány percig, majd öblítsük le.

2/12 Háztartási ecet a korpa ellen házilag

A háztartási ecet is hasonlóan eredményes lehet a hajunkra, mint az almaecet. Ha 20%-os ecetet használunk, akkor maximum 1:5 arányban keverjük össze vízzel, ennél erősebb elegyet semmiképpen ne tegyünk a fajbőrre. Hajmosás után öblítsük le vele a hajunkat, majd az ecetet is öblítsük ki.

Nem kell aggódni a kellemetlen ecetszag miatt, mert a száradásra már eltűnik a hajból. Vigyázzunk azonban, hogy a szemünkbe ne kerüljön, mert nagyon erős csípő érzést okozhat.

3/12 Teafaolaj

A teafaolaj felhasználási lehetőségei széles skálán mozognak. A korpa ellen házilag is érdemes kipróbálni, mert kiválóan fertőtleníti a fejbőrt. Néhány cseppet keverjünk össze oliva- vagy napraforgó-, esetleg mandulaolajjal, majd az így kapott keveréket masszírozzuk be a fejbőrbe.

Hajmosás előtt, száraz hajra használjuk. Ha tudjuk, hagyjuk rajta minél tovább, akár egész éjszakára is: tegyünk rá egy zuhanysapkát és tekerjük be egy törölközővel, hogy kellemes melegen tartsa. Reggel öblítsük le, majd a szokásos módon mossuk meg a hajunkat.

4/12 Szódabikarbóna

Háztartásunk nélkülözhetetlen eleme a szódabikarbóna. Használhatjuk tisztításra, fertőtlenítésre, szagtalanításra, vagy mostantól akár a korpa ellen házilag is. Hajmosás előtt és után is alkalmazható: dörzsöljük be a fejbőrt szódabikarbóna és víz keverékével, majd masszírozzuk be néhány percig.

Ezután alaposan öblítsük le, mert ha marad rajta, akkor kellemetlen érzést okozhat. Néhány alkalom után hajunk nem csak korpamentes, de látványosan szebb, csillogóbb is lesz tőle!

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást