Koronavírus: Szerelem a kolera és szex a járvány idején. Így védekezik a pornóipar a vírus ellen

Koronavírus: Szerelem a kolera és szex a járvány idején. Így védekezik a pornóipar a vírus ellen

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Koronavírus: Szerelem a kolera és szex a járvány idején. Így védekezik a pornóipar a vírus ellen

A koronavírus terjedése egyelőre megállíthatatlan és jelenleg az egész világ otthon ül, önkéntes karanténban. Azok is kényszerpihenőre kényszerülnek, aki a testükből élnek és már olyanról is hallottunk, hogy egy sztriptízbár a járvány idejére ételfutár-céggé változott. A tulajdonos úgy döntött, hogy kreatívnak kell lennie, ha meg akarja tartani dolgozóit, ezért a konyha továbbra is működik, az ételt pedig a csinos hölgyek szállítják ki. Mondanunk sem kell, hogy a biznisz továbbra is pörög.

A járvány miatti otthonmaradás óta igencsak megnőtt a pornó oldalak forgalma, úgy tűnik, a semmittevéssel megjön a kedv a pornófilmekhez is. A Pornhub egy igazán grandiózus gesztus keretében ingyenes hozzáférést biztosított először az olasz állampolgároknak, akiknél hetek óta szigorú kijárási tilalom van. Miután Franciaországot és Spanyolországot is elérte a tomboló járvány, az ottani lakosok is ingyen hozzáférést kaptak, sokak nagy örömére, olyannyira, hogy a felhasználók száma Olaszországban 30, Franciaországban 38, Spanyolországban pedig 61 százalékkal nőtt. Mára pedig már a világon mindenhol ingyenesen elérhető a Pornhub prémium tartalma, ez is mutatja, hogy a helyzet mennyire súlyos világjárvánnyá nőtte ki magát.

Németországban és Hollandiában – ahol virágzik a legális prostitúció – szintén ugrásszerűen megnőtt az online pornó iránt kereslet, mióta személyesen nem lehet igénybe venni a szexmunkások szolgáltatásait.

De nemcsak Amsterdam híres vöröslámpás negyede húzta le a rolót, Svájcban is bezáratták a nyilvánosházakat.    

Az online pornó oldalakon a „koronavírussal kapcsolatos szex” és a „karantén szex” lett a két legnépszerűbb keresőszó, ami rengeteg felhasználót izgat, főleg az amerikai felhasználók közül. Leginkább New York és Washington állam felhasználói generálják a forgalmat, ami nem meglepő, hiszen ez az a két állam, amit egyelőre a legjobban sújt a járvány. Mivel a vírus Kínából indult, sajnos újabban az ázsiai pornószínésznőkkel szembeni rasszista megnyilvánulások is gyakoriak. 

A pornószínészek nehéz időket élnek és nemcsak az elmaradt munkák, hanem az őket körülvevő, stigmatizáló tévhitek miatt is, miszerint „piszkosak és betegségeket hordoznak”. Ez amiatt különösen bántó számukra, mert állításuk szerint – mivel ők a munkájukból kifolyólag több ismerettel rendelkeznek a testi higiénia fontosságával kapcsolatban – sokkal inkább odafigyelnek a tisztaságra, mint egy átlagember.


IgorVetushko/depositphotos.com

A pornószínészek nemcsak filmezni nem tudnak a jelenlegi helyzetben, hanem expókra sem járhatnak, hiszen ott is rajongókkal kell találkozniuk, kezet fogniuk és fotókhoz pózolniuk.

Hogy továbbra is legyen bevételük, sokan webkamera előtt kezdtek el dolgozni, illetve szóló anyagokat filmeznek, ahol nincs kockázat, mivel partner nélkül szerepelnek.

Nagy részük nem is a pillanatnyi munkanélküliségtől fél, hanem inkább a járvány hosszú távú gazdasági hatásaitól. Ha ugyanis sok ember elbocsátanak, illetve az emberek felélik anyagi tartalékaikat, csak a legfontosabb kiadásaikra fognak költeni (lakhatás, étel, benzin) és kevesebb pénzük marad olyan luxusra, mint amilyen a pornó is. 

Attól is tartanak, hogy sok, nehéz helyzetbe kerülő személy fog elkezdeni szexmunkásként dolgozni, mint utolsó lehetőség, a több konkurencia pedig le fogja nyomni az árakat: mind a prostituáltaknál, mind a pornófilmezésben, mind az online tartalomban.

A Sugardaddy- és Sugarmommy-kereső oldalakon már most elkezdődött ez a folyamat, ugyanis sok egyetemista lány jelzi, hogy „több ideje van”, mivel nem járhat be az órákra. Az mindenesetre jó jel, hogy cikkünk megjelenéséig nem tudunk olyan koronavírus-gócpontról, ami pornóhoz köthető volna. 

1 hozzászólás

  • yeezy supply
    2021.01.01., 18:00

    I wish to voice my respect for your generosity in support of all those that absolutely need guidance on that study. Your very own dedication to passing the solution around had been really functional and has specifically helped employees just like me to arrive at their pursuits. Your own valuable tips and hints indicates so much to me and even more to my colleagues. Thank you; from everyone of us.

    Válasz

Írj egy hozzászólást