4 könyv, amit ha elolvasol, garantáltan sokkal okosabb leszel

4 könyv, amit ha elolvasol, garantáltan sokkal okosabb leszel

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 4 könyv, amit ha elolvasol, garantáltan sokkal okosabb leszel

Stephen Hawking: A világegyetem dióhéjban

A nemrég elhunyt tudóst korunk egyik legnagyobb zsenijeként tartották számon, aki tanárember révén nem csak elképesztő tudással rendelkezett az univerzumról, de képes volt azt – vagy legalábbis egy egészen kis részét – olyan formában megosztani a laikus olvasóközönségével, hogy az érthető és szórakoztató legyen.

Még az sem baj, ha a fizika soha nem volt különösebben az erősséged, az ismeretterjesztő könyvben mindent részletesen elmagyaráznak, ráadásul Hawking mindezt olyan könnyed és olvasmányos formában teszi, hogy azt végig szórakoztatónak és izgalmasnak találod majd.

A könyv végére pedig azt fogod érezni, mintha már te is sejtenéd, hogyan is működnek a dolgok itt, a nagy világegyetemben.

Randall Munroe: Mi lenne, ha?

A népszerű netes képregényrajzoló egyszerű ábrákkal és egyszerű szavakkal, így mindenki által érthetően magyaráz meg kérdéseket, amelyeket vagy feltettél már magadban, vagy nem, de amikor meglátod őket, neked is eszedbe fog jutni, hogy tényleg: mi lenne, ha?

A könyvből többek között kiderül, hogy mi történne, ha úsznál egyet egy nukleáris medencében, mennyi maradna New Yorkból, ha egy Richter-skála szerinti 15-ös erejű rengés rázná meg, és létezhetnek-e tűzhurrikánok?

A kérdésekre a válaszok szórakoztatóak, leleményesek, de legalább ennyire tudományosan megalapozottak is. Egy biztos: a szerző gondolatmeneteinek fele a Föld elpusztításával végződik, így ajánlatos komolyan venni a figyelmeztetést: Ezt otthon semmiképpen ne próbálja ki!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást