Saját készítésű konzervekhez
Az arra alkalmas olívaolajjal egyre több háztartásban főznek, sütnek. Lehet, hogy te is használod salátákhoz vagy halételekhez is, de nem biztos, hogy tudtad, hogy szuper házi konzerveket is tartósíthatsz vele. Erről egy könyvben olvastam és megtetszett az ötlet. Olívaolajban ugyanis jól lehet tartósítani például házilag aszalt paradicsomot, sült paprikát, padlizsánt vagy articsókát. Arra figyelni kell, hogy az otthon gyártott konzervekhez bontatlan olívaolajat kell használni!
Az olívaolajban ázó zöldségeket egy befőttesüvegbe elzárva pár hónapig őrizheted felbontás nélkül. Ügyelj arra, hogy az olaj ellepje a zöldséget és az üveget légmentesen zárd le! Tartsd a konzerveidet hűvös helyen, felbontás után pedig a hűtőben.
Az olajban eltett zöldségek íze sokkal intenzívebb – gondolj csak a boltban vásárolt olajban lebegő szárított paradicsomokra! A tiéd még annál is jobb lehet!
Az olívaolajban ázó zöldségeket egy befőttesüvegbe elzárva pár hónapig őrizheted felbontás nélkül. Ügyelj arra, hogy az olaj ellepje a zöldséget és az üveget légmentesen zárd le! Tartsd a konzerveidet hűvös helyen, felbontás után pedig a hűtőben.
Az olajban eltett zöldségek íze sokkal intenzívebb – gondolj csak a boltban vásárolt olajban lebegő szárított paradicsomokra! A tiéd még annál is jobb lehet!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!