Az olívaolaj egyre nagyobb népszerűségnek örvend a konyhában, a gasztronómiai élvezetek világában. Nem véletlenül nevezik folyékony aranynak, hiszen számos területen bevethető jótékony hatása miatt. Elég jó kis marketingértékkel bír, hogy már a görög mitológiákban is jelen van, vallási rítusok kelléke volt, és görög atléták is kenték vele a testüket. Mutatunk pár tippet az olívaolaj sokrétű felhasználásához!
2/6 Saját készítésű konzervekhez
Az arra alkalmas olívaolajjal egyre több háztartásban főznek, sütnek. Lehet, hogy te is használod salátákhoz vagy halételekhez is, de nem biztos, hogy tudtad, hogy szuper házi konzerveket is tartósíthatsz vele. Erről egy könyvben olvastam és megtetszett az ötlet. Olívaolajban ugyanis jól lehet tartósítani például házilag aszalt paradicsomot, sült paprikát, padlizsánt vagy articsókát. Arra figyelni kell, hogy az otthon gyártott konzervekhez bontatlan olívaolajat kell használni!
Az olívaolajban ázó zöldségeket egy befőttesüvegbe elzárva pár hónapig őrizheted felbontás nélkül. Ügyelj arra, hogy az olaj ellepje a zöldséget és az üveget légmentesen zárd le! Tartsd a konzerveidet hűvös helyen, felbontás után pedig a hűtőben.
Az olajban eltett zöldségek íze sokkal intenzívebb – gondolj csak a boltban vásárolt olajban lebegő szárított paradicsomokra! A tiéd még annál is jobb lehet!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!