A konyhai késeken nagyon sok minden áll vagy bukik, ugyanis egy jó késsel minden alapanyagot felvághatunk és mennyei ételeket készíthetünk, ám ha rossz a kés minősége, nem jól van megélezve és rossz helyen tároljuk a konyhában – kellemetlen élményekkel szembesülhetünk főzés közben. Mindennek a kulcsa a megfelelő tárolásban rejlik!
Jómagam nagyon szeretem használni a különböző késeket a konyhámban, mert mindegyiknek van egy külön története, egy speciális feladata, egy rendeltetése, azaz, hogy milyen funkciót tölt be, tehát mit vágok pontosan vele. Az ételek elkészítése szempontjából nagyon idegesítő tud lenni számomra, ha egy kés életlen, de azt sem szeretem, amikor csak úgy be van dobva a konyhafiókba. Ha nincs ugyanis megfelelően tárolva, könnyen eltompulhat és használhatatlanná válhat. A kések megfelelő tárolásának számos módja létezik, csak meg kell találni a hozzánk legközelebb állót és a számunkra leginkább megfelelőt.
2/5 Mágneses rúd vagy késtartó
Gyorsan hozzáférhető és kiválóan leemelhető minden kés a mágneses késtartókról, melyek napjainkban nagyon sok formában kaphatók már. Ha kevés a hely a konyhapulton, szuper lehetőség ezeken tárolni a késeket, mert nem kell plusz konyhai kiegészítővel foglalni a helyet, hiszen egyszerűen és praktikusan felszerelhetők a falra.
Mindezek mellett könnyed áttekintést is enged a mágneses késtartó, mert nem kell gondolkozzunk, éppen melyik késtartóba van kedvenc sajtvágó vagy csontozó késünk, hanem egyszerűen csak ránézünk a készletre és levesszük az éppen aktuális darabot. Éppen azért, mert felszerelést igényel, a mágneses tartó talán kicsit „macerásabb” lehet a konyhában, hiszen felfúrása némi előkészületet és férfi kezeket kíván meg.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!