Ezeknek a tárgyaknak nincs helye a konyhapulton – Olcsóbbnak tűnik tőle a lakás!

Ezeknek a tárgyaknak nincs helye a konyhapulton – Olcsóbbnak tűnik tőle a lakás!

Címlap / Otthon / Dekor / Ezeknek a tárgyaknak nincs helye a konyhapulton – Olcsóbbnak tűnik tőle a lakás!

A staging itthon is egyre népszerűbb, hiszen egy jól beállított helyiség és a megfelelő minőségű fotók sokat dobhatnak az eladni kívánt ingatlanon. A konyhában – főleg, ha kicsi – viszont elkerülhetetlen, hogy ne legyen elöl néhány dolog, azonban a szakértők szerint érdemes lehet bizonyos eszközöket elrejteni.

A lakberendezés az önkifejezésről szól, a staging viszont arról, hogy bemutassa a lakás vagy ház legjobb tulajdonságait.

„A dekoráció és a lakberendezés általában az ott lakókról adhat képet, hiszen olyan dolgok veszik körül az embereket, amiket szeretnek. És ez így is van rendjén.”

– mondja Pat Evans, a Pat’s World Stagng & Redesign tulajdonosa. 

Hozzáteszi, hogy a staging során viszont arra kell ügyelni, hogy minél több embernek tetsszen a végeredmény, hiszen minél rendezettebb és semlegesebb egy otthon, annál nagyobb esély van rá, hogy valaki meglátja benne álmai lakását.

Ezért is mondja több ezzel foglalkozó szakember, hogy a konyhából érdemes elpakolni, hogy a sok pulton lévő tárgy ne vonja el a figyelmet a helyiség adottságairól. A konyha esetében fontos szempont a pultok és a szekrények mérete, hiszen a rengeteg edényt, tányért és eszközt valahova el kell tenni. A zsúfolt pult pedig a rendetlenség látszatát kelti, ezért is érdemes kicsit átrendezni. De mit tehetsz annak érdekében, hogy a konyha szuperül nézzen ki?

Hangsúlyozd a pult és a szekrények méretét

Nyugodtan tedd el az edényszárítót, ez ugyanis általában sok helyet foglal a konyhapulton és nem kelt túl szép látványt, pláne a műanyag darabok. Az még nagyobb probléma, ha éppen száradó edények is vannak rajta. A szekrényben remek helye lesz, utána pedig egy pillanat alatt újra használatba veheted.

Ugyanez a helyzet a késekkel is. Ezeket is érdemes eltenned a fiókba, hiszen balesetveszélyesek és bármennyire is hasznos, ha a pulton tartod őket, hogy mindig kéznél legyenek, ezektől szintén zsúfoltabbá teheted a kicsi konyhát.

 

Konyhasziget
Konyhasziget – istockphoto

Nincs elég hely a konyhában? 

Akkor különösen érdemes arra figyelned, hogy ne kelts túlzsúfolt hatást. Pakolj el minden felesleges eszközt, tényleg csak azok maradjanak ott, amik kellemesebbé, otthonosabbá teszik a helyiséget. Egy kosár friss gyümölcs és egy vázába rendezett csokor például csodás hangulatot varázsol. Ettől függetlenül ezekkel is jobb vigyázni, ha kicsi a konyha. Érdemes a minimalista megközelítést alkalmaznod ebben az esetben.

Konyhapult – istockphoto

Akkor mi maradjon a pulton?

A mosogatószer adagoló, kávéfőző, egy-egy virág és dekorációs elem nem fog rontani az összhatáson Evans szerint. Ettől függetlenül érdemes dekoratív darabokat választanod, akár egy másik helyiségből is átvihetsz néhány kiegészítőt, ami jól mutat a párkányon vagy a konyhában. Természetesen figyelj arra, hogy meglegyen a kellő összhang és letisztult, egyszerűbb darabokat válassz.

A lényeg csak annyi, hogy a konyha staging esetében a kevesebb tényleg több, ezért érdemes időt szánni a pakolásra, ha el szeretnéd adni az otthonodat.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!