VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa
10-15 dkg kacsamáj
10 dkg császárszalonna
2 dl vörösbor
5 cl konyak
5 dkg liszt
5 dkg vaj
1dl olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
babérlevél, kakukkfű, só
Elkészítés:
1. A kacsamájat egy kevés olajon megpirítjuk. Mikor kész, összetörjük. Ezután a kacsa többi aprólékát, a durvára vágott hagymát és a felkockázott szalonnát keverjük össze és az egészet pirítsuk meg egy kevés olajban.
2. Mikor megpirult, rászórjuk a lisztet és ráöntjük a vörösbort és a konyakot, és egy kevés vizet, hogy könnyen keverhető legyen. Hozzáadjuk a fűszereket, és közepes tűzön felforraljuk.
3. Mikor kész, levesszük a tűzről és átszűrjük egy apró lyukú szűrőn. A kacsamájat hozzáadjuk a leszűrt mártáshoz.
4. A kacsa testét ropogósra sütjük a sütőben, amikor elkészült, a kisült zsírját is a mártáshoz keverjük. Tálalás előtt szeletekre vágjuk a kacsát, és a mártással leöntve tálaljuk ízlés szerinti körettel együtt.