Az október végi óraállítás miatt ismét korábban kezdődnek az esték, egyre hosszabbak és hidegebbek lesznek az éjszakák. Ideje átváltani medve üzemmódba. Az esti tévézést vagy olvasgatást mi más tehetné még kellemesebbé, mint a nassolás? Na jó, egy valami talán mégis: az egészséges nassolás.
2/5 Répa ropi
A répa az egyik olyan zöldség, amelyből főzve vagy sütve több béta karotin szabadul fel, mintha nyersen rágcsálnánk. Vízben és vízben nem oldódó rosttartalma jelentős, így kedvező hatással van az emésztésre. Sütésekor azonban szem előtt kell tartanunk, hogy a sárgarépa 80 százaléka víz, amely nagy része a sütőben elpárolog.
Elkészítés:
A répát megpucoljuk és nagyjából egyforma vastagságú, körülbelül 1-2 centiméteres hasábokra vágjuk. Meghempergetjük olívaolajon, megszórjuk oregánóval és 180 fokos sütőben ropogósra sütjük. Ha kész, szórjunk rá pirított szezámmagot és egy kevés sót.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!