Az október végi óraállítás miatt ismét korábban kezdődnek az esték, egyre hosszabbak és hidegebbek lesznek az éjszakák. Ideje átváltani medve üzemmódba. Az esti tévézést vagy olvasgatást mi más tehetné még kellemesebbé, mint a nassolás? Na jó, egy valami talán mégis: az egészséges nassolás.
1/5 Zöldég chips
Zöldségekből készülhet a legfinomabb és legegészségesebb ropogtatni való. Feltéve, ha betartunk néhány egyszerű szabályt. A vega chipshez felhasználható répa karalábé, kelkáposzta, cékla, édesburgonya, petrezselyem és minden más egészséges alapanyag. Ha a növények leveleit használjuk fel (pl. karalábé levél, kelkáposzta), azt külön süssük vagy hamarabb szedjük ki a tepsiből, mert sütésükhöz kevesebb idő is elegendő.
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A kelkáposzta leveleit egyszerűen összetépkedjük, a vastag ereket kivágjuk. Egy evőkanál olajat egy tálba öntünk és jól összerázzuk benne a zöldségeket. Sózni ilyenkor még tilos.
Nagyon vékonyra szeletelve vagy zöldséghámozóval csíkokra szedve egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a zöldségeket úgy, hogy ne legyenek egymás tetején. 140 fokon kb. 30-40 percig kell sütni, de érdemes nézegetni, nehogy túlsüljön.
Ha kész, kiszedjük egy tálba. Letakarni nem szabad, mert megpuhul. Amikor kissé kihűlt, jöhet a só, valamint a provance, jókedv, afrikai, kínai vagy bármilyen más fűszerkeverék.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!