Kompromisszum, vagy áldozat? Te miként élsz a párkapcsolatodban?

Kompromisszum, vagy áldozat? Te miként élsz a párkapcsolatodban?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Kompromisszum, vagy áldozat? Te miként élsz a párkapcsolatodban?

Egy kapcsolat nem létezik kompromisszum, vagy áldozat nélkül, ezt jobb, ha már most elfogadod. A kérdés csupán az, hogy te miként tekintesz saját kapcsolatodra és az általad betöltött szerepre. Egyenrangú partnerek vagytok, akik kompromisszumokat hoznak egymásért, vagy esetleg áldozatként látod magad, aki folyamatosan csak feladja önmagát a másikért?

A kompromisszum lényege

Mondhatnánk, hogy csak a párkapcsolatra igaz, de valójában minden emberi kapcsolat komoly alapköve a kompromisszum. Nélküle biztos, hogy nem lesz tartós a dolog.

Amit viszont fontos megértened, hogy ez így van jól. Néha neked is engedned kell az elveidből, a terveidből és összhangba kell kerülni egy másik személlyel, aki fontos neked.

Éppen ezért, ezt semmiképpen nem lehet teherként megélni. Sőt, nézd meg, hogy mennyi mindenre képes vagy egy másik emberért és persze az a normális, ha ez fordítva is igaz.

Mivel nem vagyunk egyformák, nem létezik két egyforma személyiség, ezért érthető, ha sok mindenben nem értetek egyet, viszont a kérdés az, hogy hajlandóak vagytok kompromisszumot kötni és elfogadni a másikat olyannak, amilyen?

Az áldozat szerepe

Sajnos nagyon sok ilyen kapcsolatot láthatunk és nem is kell nagyon kitekinteni saját környezetünkből. Amikor valaki már áldozatként tekint magára egy kapcsolatban, akkor ott már valami nagyon nincs rendben.

Hiszen ilyenkor folyamatos lemondásokat, csalódásokat és kudarcokat él meg, miközben párjára is úgy tekint, mint a személyre, aki miatt nem lehet teljes az élete.

És hogyan is lehetne, ha valaki így érez? Azonban valójában csak mi magunk tudjuk áldozattá formálni magunkat.

Valószínű, hogy a lelked így védekezik az ellen, hogy már nem érzed jól magad a kapcsolatodban.

Változtass!

Nem kell, hogy így érezz! Már csak magad miatt sem, hiszen az áldozat szerepkör mindig párosul némi önsajnálattal és rossz hangulattal. De ezzel együtt szeretnénk elmondani, hogy bármikor kijöhetsz belőle, mindössze elhatározás kérdése.

Két út közül választhatsz. Vagy beismered, hogy valójában te magad akarsz áldozat lenni, mivel már nem érzed jól magad a párkapcsolatodban, vagy eldöntöd, hogy áldozatok helyett, kompromisszumokat hozol.

Ha az előbbi dolog áll fent a te esetedben, akkor jobb, ha mihamarabb lépsz, ugyanis nagyon le tud szívni ez az érzés és időről-időre csak egyre jobban gyengít.

Utóbbi esetében viszont csodálatos átalakuláson mehetsz keresztül és megtanulhatod, hogy miként építs fel egy harmonikus kapcsolatot akár a pároddal, akár mással.

Állj neki most!

Ez hasonlóképp működik, mint a fogyókúra. A legjobb, ha most azonnal nekilátsz. Ne halaszd holnapra, mert egyszer úgyis bele kell vágnod.

Az első lépés, hogy add fel azt a nagy makacsságod, mert egy párkapcsolatban szinte hasztalan. Be kell látnod, hogy ez csak akkor fog működni, ha te is és a párod is engedtek egymásnak.

Ez azt jelenti, hogy néha igenis rá kell hagynod, ha inkább meccset néz egy romantikus film helyett, de ugyanakkor kutya kötelessége biztosítani téged afelől, hogy a meccs után egyből bepótoljátok majd.

Vagy például hagyhatod, hogy az ő akarata érvényesüljön, ezzel is bíztatva és támogatva őt szereteteddel. Mindez persze akkor ér valamit, ha őszintén, szívből jön és persze te is ezt kapod vissza tőle.

Hidd el, néha többet ér, ha elengeded a büszkeségedet, mert nem ő fog téged átölelni egy bekuckózós téli estén.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást