Életmód / Receptek / Táplálkozás

Kókusztejes rum-puncs és bourbon kávé-milkshake? 5 izgalmas nyári koktél otthoni hozzávalókból

Colorado Bulldog

Ha szereted a White Russian koktélt, ami vodka, kávélikőr és tejszín elegye, akkor a Colorado Bulldog is ízleni fog, ugyanis gyakorlatilag ugyanaz kell hozzá, megbolondítva egy kis kólával.

A legfőbb különbség továbbá az, hogy ugyanannyi kólát adunk hozzá, mint amennyi tejszínt, ezért ez a krémes ital ettől kicsit könnyedebbé válik.

A kávélikőr és a vodka szintén egyenlő arányban keveredik benne, elkészítése pedig pofonegyszerű.

Egy shakerben rázz össze négy cent vodkát, ugyanannyi kávélikőrt (Kahlúa a legjobb, de bármi más megteszi, akár sima feketekávé is) és tejszínt (ami helyett akár tejet is használhatsz), majd öntsd bele egy jéggel bélelt pohárba és add hozzá a kólát.

 

Eper Shrub

A „shrub” nem más, mint az ivásra alkalmas ecetes ital. Az ecet hűsítő hatású, nem véletlen, hogy a meleg égövi országokban megszokott, hogy a koktélokat és nem-alkoholos gyümölcsös italokat ezzel szokták kicsit feldobni. Amerikában tartósították ecettel és cukorral a gyümölcsöket a telepesek nyáron, ebből a mixtúrából lett a Shrub, miután kiszűrték a gyümölcsöt, a megmaradt léhez pedig konyakot kevertek.

Az Eper shrub úgy készül, hogy egyenlő mennyiségű epret és cukrot összekeverünk, majd minimum 8 órára lefedve a hűtőbe teszünk.

A mixből kinyomkodjuk a levét és poharakba töltjük, majd hozzáadjuk az ecetet – ízlés szerint – de kis adagokban tegyük, nehogy túl savanyú legyen az ital. Ezek után már csak a konyak hiányzik belőle, de ha csak gin van otthon, azzal is remek. Szederrel és málnával is ugyanilyen jól működik a recept.

Olvastad már?  Isteni banános édességek - 10 perc alatt elkészülnek

 

Presbiteriánus koktél

Hogy ez a könnyed koktél honnan kapta ezt a vallásos töltetű nevet, arról nem szól a fáma, de lehet, hogy az egyházi dolgozók nem vetették meg a jófajta whiskey-t. Ez egy klasszikus koktél, mindössze három összetevővel.

Tegyél jeget egy magas pohárba, önts rá négy cent whiskey-t, majd egyenlő arányban gyömbért és szódát addig, amíg a pohár tele nem lesz.

A gyömbér édességét és az alkohol erősségét szépen hozza egyensúlyba a szénsavas víz.

Díszítsd egy szelet citrommal és kész is a nyári, frissítő koktél.

 

Bourbon kávé-milkshake

A recept úgy kezdődik, hogy főzz le annyi kávét, amennyi belefér a jégkockatartódba és tedd a fagyasztóba egy éjszakára.

Másnap két kocka étcsokoládét, fél bögre tejet és négy cent bourbont sima eleggyé turmixolsz, majd hozzáteszed a turmixgépbe a kávés jégkockákat is.

Így az ital kellemesen hűs lesz anélkül, hogy túlságosan elvizesítenénk. Miután poharakba öntötted a hűsítő koktélt, tegyél rá egy kis tejszínhabot, majd reszelj a tetejére a maradék étcsokiból.

Ez az ital ugyanolyan finom, mint amilyen mutatós.

 

Kókusztejes rum puncs

Egy kis lábasban melegíts fél bögre kókusztejet és fél evőkanál cukrot, közepes lángon.

Ha a cukor elolvadt, adj hozzá egy kis vaníliaaromát vagy vaníliás cukrot, utóbbi esetben kevesebb kristálycukrot használj, hogy ne legyen túl édes a végeredmény.

Mikor minden elolvadt, vedd le a tűzről és hagyd teljesen kihűlni. Ízlés szerint adj hozzá rumot, majd szórj a tetejére egy kis szerecsendiót díszítésként és extra ízért.

Olvastad már?  Nem szereted a vizet? 5+1 ital alternatíva erre az esetre