Ez történik, ha kókuszolajat kensz a gombás fertőzésedre

Ez történik, ha kókuszolajat kensz a gombás fertőzésedre

Címlap / Életmód / Egészség / Ez történik, ha kókuszolajat kensz a gombás fertőzésedre

Ha még soha nem volt gombás fertőzésed, akkor szerencsésnek érezheted magad, ugyanis a nők nagyjából 70-75 százalékát legalább életük során egyszer érinti ez a probléma, 40-50 százalékuknál pedig többször is jelentkezik. Mivel rendkívül kellemetlen és zavaró tud lenni, ezért minél előbb kezelni is kell.

Ha már legalább egyszer átestél gombás fertőzésen, valószínűleg a patikákban kapható gyógyszerek mellett több alternatív gyógymódot is kipróbáltál, hogy enyhítsd a viszketést, az égő érzést és az egyéb kellemetlenségeket, amelyek vele együtt járnak. A tünetek enyhülését ígérő módszerek száma ugyanis meglehetősen hosszú, beleértve a TikTokon nemrég feltűnt kókuszolajat.

Igen, a kókuszolajat, amit sokan mind a szépségápolás terén, mind a konyhában egyre gyakrabban használunk. A TikTokon ugyan csak nemrégiben terjedt el a trend. Mivel, ha az egészségünkről is szó van, egyáltalán nem mindegy, hogy mivel kísérletezünk, ezért két nőgyógyász, dr. Felice Gers és dr. Kecia Gaither is nyilatkozott arról, hogy mit gondol a módszerről, de előbb még azt is jó, ha tudod, hogyan jött egyáltalán szóba lehetséges módszerként a kókuszolaj.

Miért kezdtek el egyre többen kókuszolajat használni a gombás fertőzésre?

Annak ellenére, hogy számos vény nélkül kapható gombás fertőzésre kifejlesztett gyógyszer kapható a patikákban, még mindig kihívást jelenthet, hogy minél előbb megszabaduljunk tőle. Egyes nőknél, akiknek különösen érzékeny a hüvelyi mikrobiomjuk, a hagyományos gombás fertőzés elleni gyógyszerek némelyike akár bakteriális fertőzést is kiválthat. Az ő esetükben kifejezetten érdemes alternatív gyógymódokban gondolkodni.

Az egészséges hüvelyi ökoszisztémán belül a baktériumok és az élesztőgombák kiegyensúlyozottan vannak jelen. Ha ez az egyensúly felborul olyan dolgok miatt, mint például bizonyos típusú gombák túlszaporodása, akkor különféle nőgyógyászati problémák jelentkezhetnek, a gombás fertőzést is idesorolva. Mivel pedig a kókuszolaj köztudottan gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, ezért nem is meglepő, hogy egyre többen próbálják vele kezelni a gombás fertőzéseket.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»