Kókuszhabos-meggyes házikó, a desszertremek

Kókuszhabos-meggyes házikó, a desszertremek

Címlap / Életmód / Receptek / Kókuszhabos-meggyes házikó, a desszertremek

Először nem könnyű ezt a süteményt elkészíteni. A „végeredmény” annyira lenyűgöző, hogy azért évente kétszer-háromszor nekilátok a sütésnek lányom nagy örömére. Idő, türelem és jó minőségű alapanyagok kellenek hozzá, de ez szinte minden ételnél így van. Habnak kimondottan a Hulalát ajánlom, kiváló tartása van még napok múlva is. Persze, ha el nem fogy hamarabb ez a süticsoda!

Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg liszt 1 csomag sütőpor 2 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 20 dkg vajas margarin 1 tojás 1 kis pohár sovány tejföl

A töltelékhez:

1,5 kg meggy, vagy 2 üveg lecsepegtetett meggybefőtt

A nyújtáshoz:

liszt

A habhoz:

5 dl Hulala növényi habtejszín 3 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a sütőporral összeforgatjuk, s a cukorral, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a tojással és a tejföllel. Folpackba csomagolva egy félórára hűtőbe tesszük.

A pihentetett tésztát vastag hengerré formázzuk, majd 15 egyforma részre vágjuk. A meglisztezett gyúrólapon egy tésztadarabot kb. 30×10 cm-es téglalappá nyújtunk.

Felénk eső oldalát végig rakjuk a lecsöpögtetett meggyel. Szorosan feltekerjük a tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Még négy tekercset készítünk ugyanígy. Szorosan egymás mellé tesszük mind az ötöt, hogy sütéskor egybekeljenek.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt sül meg. Elkészítjük a maradék 10 tésztát.

Ezeket már úgy rakjuk a tepsibe, hogy négyet, majd hármat, aztán kettőt teszünk szorosan egymás mellé. Mellé tesszük a szólóban maradtat is.

Ha nagy tepsiben sütjük meg a tésztákat, eloszthatjuk kétszerre is a sütést. Az 5 tészta mellett elfér a 3, az 1, a 2, és a 4 is sülhet együtt. Megvárjuk, míg az összes tészta kihűl.

Elkészítjük a tölteléket. A tejszínt kemény habbá verjük. A Hulalába habfixáló nem kell! Belekeverjük a habba a kókuszreszeléket. A hab hamar megszilárdul, gyorsan lássunk neki a „házikó” összeállításának!

Egy nagy lapos tálra tesszük az öttekercses tésztát. Óvatosan bánjunk a tekercsekkel, mert könnyen törhetnek! Ha valamelyik mégis megsérülne, vagy mondjuk a meggy kifolyna, ne törődjünk vele, a házikónk még csodaszép lehet, a kókuszhab mindent jótékonyan eltakar!

Az ötös tekercsre kókuszhabot kenünk. Ráillesztjük a négyes tekercset, habot simítunk erre is. Így építkezünk tovább. A hármas tekercs következik, hab, kettes tekercs, hab, szóló tekercs a közepére. A maradék kókuszos habot rásimítjuk körben a házikóra. Meleg vízbe mártott kanállal megmintázhatjuk a tetőcserepek helyét. 

A kókuszhabos-meggyes házikót jól behűtjük. Forró vízbe mártott késsel vastag szeletekre vágva tálaljuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást