Hozzávalók: 1 1/3 bögre szójatej (cukrozatlan), 2 teáskanál almaecet, 1 evőkanál áztatott lenmag vagy chia mag, 3 evőkanál víz, 1 ½ bögre tönkölyliszt, 1 bögre kókuszliszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál fahéj, 1 teáskanál őrölt gyömbér, ½ teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, ½ teáskanál tengeri só, 1/3 bögre kókuszolaj, 1 bögre barnacukor, 2 teáskanál vanília kivonat, 2 bögre reszelt répa, ½ bögre aprított ananász.
Krémhez: ½ bögre kókuszolaj, 1 evőkanál citromlé, 2 teáskanál vanília kivonat, ½ teáskanál almaecet, 2 bögre porcukor, 1 evőkanál + 1 teáskanál szójatej.
Elkészítés: A szójatejet és az almaecetet keverjük össze, majd hagyjuk 10 percig állni. Ezalatt a lenmagot áztassuk vízbe, és hagyjuk, hogy megszívja magát. A liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket keverjük össze egy tálba.
A kókuszolajat, barnacukrot és vanília kivonatot tegyük egy edénybe, és kézi robotgéppel dolgozzuk el, majd adjuk hozzá az almaecetes tejet, és keverjük tovább.
Ezután jöhet bele a lenmag, amivel szintén eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, a répát és az ananászt, amit alaposan összedolgozunk fakanállal vagy kézzel. A kapott masszát egy sütőformába tesszük, és 180°C-on 15-18 percig sütjük. Ha elkészült, kettévágjuk és hagyjuk kihűlni. A krém összetevőit egy tálba tesszük, és alaposan eldolgozzuk a robotgéppel, majd a kihűlt tésztákra kenjük, és egymásra halmozzuk a lapokat. A tetejét díszíthetjük mandulapehellyel vagy dióval.