Kisebb vagyonba kerülnek a dizájner lámpák! 5 egyedi lámpa, amit könnyen el tudsz készíteni

Kisebb vagyonba kerülnek a dizájner lámpák! 5 egyedi lámpa, amit könnyen el tudsz készíteni

Címlap / Otthon / Dekor / Kisebb vagyonba kerülnek a dizájner lámpák! 5 egyedi lámpa, amit könnyen el tudsz készíteni

A jó hangulatlámpa egyszerre izgalmas és sejtelmes, ugyanakkor képes elvarázsolni és emlékeket felidézni. Funkcióját tekintve fénykibocsátása másodlagos is lehet, elsősorban az esztétikum a lényeg. Ugye mindenki érezte már a késztetést, hogy készítene egy szuper kislámpát saját magának? Mi sem egyszerűbb, gondolhatnánk, pedig ez a munka is alapos körültekintést és tervezést igényel. Mutatunk néhány példát a minimáltól a bonyolultabb kivitelezésig, ami garantáltan inspirálni fogja az olvasót.

Újralámpa – nem vész el, csak átalakul

Az újrahasznosítás korát éljük. Minden régiből készülhet valami új, s így van ez a lámpákkal is. Legyen szó szúette, törött asztallábról, csorba kávéscsészékről, rozsdás tésztaszűrőről, nagyapánk cilinderéről.

Az alapkészlet ugyanaz: néhány méter vezeték, foglalat és izzó. Ezek minden villamossági szaküzletben vagy webshopban olcsón megvásárolhatók. Az összeszerelésüket azonban mindig bízzuk gyakorlott szakemberre, mert a házi barkácsolás örömteli szórakozás, de vannak veszélyei!

Ha ezzel megvagyunk, akkor már csak fúróra vagy ragasztóra, festékre, különböző, otthon is fellelhető tárgyakra lehet szükségünk. És persze még valamire, amit nem lehet boltban megvásárolni: jó ötletre. Legalább egyre.

De tapasztalatból tudható, hogy aki egyszer elkészít magának egy lámpát, az hamarosan újabb dekoráción töri majd a fejét. Ha pedig nem saját részre készül, akkor nagyszerű ajándék is lehet belőle.

Minimál stílusban: egyszerű, de nagyszerű

Néha a legegyszerűbb megoldásokhoz van szükség a legnagyobb kreativitásra. Nem könnyű felfedezni egy ruhafogasban, egy kenderkötélben vagy egy uszadékfában rejlő lehetőséget, ha lámpagyártásról van szó.

Ám, ha mégis sikerül, akkor gyorsan és egyszerűen készíthetünk valamit, ami saját, egyedi, ráadásul a szoba dísze lehet.

A minimalista stílusban akár a csupasz vezetékek, a fedetlen izzók látványa is megengedett. Semmi fölösleges körítés, egyetlen szempont, hogy a műanyag mellett valamilyen természetes alapanyag domináljon. Ez lehet fa, papír, bőr, de akár a csont is.

Lámpába zárt gyermekkor

A modern kor egyik legnagyobb vívmánya a műanyag, amit lehet szeretni, lehet utálni, de megkerülni nem. Rengeteg gyermekjáték készül műanyagból, melyek egész dobozokat töltenek meg a gyerekszobában.

S ha már unalmasak, eltörtek vagy kinőtt a gyerek a transformersek, a dinók és kisautók világából, többnyire a kukában végzik a régi kedvencek.

Kacatmentő és újrahasznosító elgondolásból születtek meg azok a lámpák, melyeket először lelkes dekoratőrök alkottak meg.

A különleges és egyedi variációkat bárki elkészítheti, feltéve, ha nem sajnálja a felhasználásra kerülő játékokat összeragasztani, majd festékszóró szprével lefújni.

Bármilyen unalmas vagy direkt erre a célra készen vásárolt lámpatestből izgalmas mesevilágot vásárolhatunk egy délután alatt.

Karácsonyi fények nyáron is

Az év 11 hónapjában a szekrény mélyén várakozó karácsonyi izzósor csodás hangulatot varázsolhat, ha nem félünk az év más részében is használni.

Üvegvázába, nagyobb befőttes üvegbe, díszes whiskys üvegbe rejtve nyáron is emeli az est fényét, de a hálószobában is jól mutat.

Ha nincs otthon csak egy hétköznapi uborkás üveg, azt is kedvünk szerint díszíthetjük.

 

Természet ihlette

Aki szereti a természetes dolgokat, imád kirándulni, tábortűz mellett melegedni vagy egy naturalisztikusan romantikus randevúval szeretné elkápráztatni kedvesét, annak is mutatunk ötletet.

Néhány kőből és pár fahasábból a nappali közepére is építhetünk mini máglyát, melyhez ezúttal is csak karácsonyi izzósorra vagy ledes kislámpára van szükség (gyertya, mécses kizárva).

A szobatűz még valóságosabbnak tűnik, ha az izzósort az átmenetes világítás funkcióra kapcsoljuk, kis kupacba tekerve ugyanis olyan érzést kelt, mintha valódi tűz lobogna a parkettán.

Gyermekeknek is szórakoztató élményt nyújt, ha ennél a mesebeli fénynél hallgathatják az esti mesét.

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!