Kínos smink trendek, amiket véletlenül se kövess

Kínos smink trendek, amiket véletlenül se kövess

Címlap / Stílus / Arc / Kínos smink trendek, amiket véletlenül se kövess

A sminktrendek gyorsabban fejlődnek és változnak, mint valaha. Amit tavaly még minden sztáron láthattunk, ma már egyenesen cikinek tűnhet. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kedvenc módszereinket, trükkjeinket fel kell adnunk, hiszen lehet, hogy jövőre megint divatba jön. A trendek jópofák, de a legfontosabb mindig az, hogy sminkünk alatt jól érezzük magunkat és önazonosak maradjunk. Bátran kipróbálhatunk új dolgokat, a lényeg az, hogy ne egy maszkot viseljünk.

Nézzük, hogy Hollywood vezető sminkesei szerint melyek azok a smink trendek, amik egykor ugyan népszerűek voltak, de ma már a ciki kategóriába tartoznak.

Insta-szemöldök

A sebészi pontossággal megrajzolt Instagram szemöldök már a múlté, az emberek megunták, hogy tizenöt lépés és húsz perc kell szemöldökként ahhoz, hogy kilépjünk az utcára, egyszerűen nincs rá időnk.

A sztársminkesek szerint ma az a trend, hogy mindenki elfogadja önmagát és ezzel együtt saját ritkás vagy bozontos szemöldökét, mert röhej, hogy hat termék kell ahhoz, hogy csak a szemöldökünket a kívánt formára fazonírozzuk.

Manapság a még mindig vastagabb, de természetes szemöldök a divat, amit egy-két termék használatával is könnyedén érünk el.

Teljes arcot takaró alapozó

A teljes arcot fedő alapozó napjai meg vannak számlálva, a nehéz, matt hatású termékektől és a „száraz arcoktól” most egy időre búcsút vehetünk.

Ehelyett a könnyű, „harmatos” arcbőr jött divatba, amit mi sem bizonyít jobban, mint az természetes bőr, csillogó bőr és úgynevezett „üvegbőr” stílusok elterjedése.

Ezeknek lényege a hidratált, egészséges megjelenés, ami semmiképpen sem matt.

Reneszánszukat élik a BB cream-ek és a színezett hidratálók, melyek könnyedén varázsolnak egyenletes arcbőrt anélkül, hogy nagyon természetellenes hatást keltenének.

A lényeg, hogy hagyjuk lélegezni arcbőrünket.

Rajzolt szeplők

Az elmúlt években minden magára valamit is adó beauty vlogger feltöltött legalább egy olyan videót, amelyben a mű-szeplő megrajzolásának rejtelmeibe vonta be követőit.

A szeplők valóban szexi és csodálatos pöttyök az arcon, de – mint minden „” dolog – a kamu szeplők is szépen kimentek a divatból 2019-re.

A hivatásos sminkesek legnagyobb problémája ezzel a trenddel az volt, hogy az ügyetlenül megrajzolt szeplők szörnyen mutatnak az arcon és sajnos a nagy részük bizony nagyon béna volt.

A minimál make up térnyerésével szerencsére ez a trend is eltűnt a süllyesztőben.

Borotvaéles kontúrozás

A Kardashian klán által köztudatba hozott éles arckontúrozás már a múlté és helyet kapott a természetesebb, „valósághűbb” stílus.

Maga a trend azonban nem megy sehová, hiszen fantasztikus érzés és látvány, mikor egy kis bronzerrel és egy ecsettel csontosabb arcot, élesebb állvonalat vagy keskenyebb orrot varázsolhatunk magunknak.

A változás mindössze annyi, hogy a kontúrozás is továbbfejlődött és már nem kell húszféle termékkel sötét és világos foltokat pacsmagolnunk az arcunkra.

Bőven elég, ha arcbőrünknél két árnyalattal sötétebb porpúderrel és egy nagy ecsettel hangsúlyozzuk arcunkat, hiszen a hatás sokkal természetesebb.

Nagyobbra rajzolt száj

Minden nő telt, vastag ajkakra vágyik és ha nem mi vagyunk Kylie Jenner, aki már tiniként szájat töltetett, akkor nem marad számunkra más, mint az, hogy a kontúrvonalat túlhúzzuk.

Ez hatásos is, már amennyiben nem visszük túlzásba, de a mai tinilányok nem a visszafogottságukról híresek, így nagyobbra rajzolt szájaik sokszor keltenek bohócszerű, természetellenes benyomást.

Nem mindenki születik dús ajkakkal, de a túlrajzolás helyett inkább tegyünk egy kis szájfényt az ajkak közepére, hiszen optikailag ezáltal is teltebbnek tűnnek majd.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást