4 kifogás, amiért nem mersz az álmaid szerint élni

4 kifogás, amiért nem mersz az álmaid szerint élni

Címlap / Életmód / Egészség / 4 kifogás, amiért nem mersz az álmaid szerint élni

Okot mindig találunk arra, hogy ne tegyük meg azt, amit szeretnénk, és még hitelesnek is tűnhet. Meggyőzhetjük magunkat, hogy okosak, realisták vagyunk, vagy a biztonságra játszunk, esetleg, hogy nem is akarjuk igazán. Ügyesen alá tudjuk támasztani, miért nem lépünk, és nem kezdünk valami újba, még akkor is, ha valójában már nem érezzük jól magunkat a bőrünkben.

Az ismeretlen rendkívül félelmetes lehet, de valójában bármi bármikor rosszra fordulhat, vagy akár jól is alakulhatnak a dolgok. Bizonyára veled is gyakran előfordult, hogy sokáig kellett győzködnöd magad, hogy valamit megtegyél, és aztán azon tűnődtél, vajon miért vártál vele ilyen sokáig. Persze soha nem tudhatjuk előre, hogy később hogyan alakulnak a dolgok. Csak azt tudjuk, hogy ilyenkor az az érzés erősebb bennünk, hogy tegyünk valamit, elfelejtve minden kifogást.

Az alábbiakban azokat a kifogásokat gyűjtöttük össze, amelyek nem engednek kilépni a komfortzónádból, és az álmaid szerint élni – néhány olyan magyarázattal, amit szem előtt tartva sikerülhet legyőzni őket.

Idővel kapcsolatos kifogások

„Túl elfoglalt vagyok ahhoz, hogy azt csináljam, amit szeretnék.”

„Nincs időm kideríteni, mi lehetne a szenvedélyem.”

„Már túl sok időt áldoztam egy másik út kiépítésére.”

„Egyszer majd megcsinálom.”

„Már túl késő számomra.”

Mindannyiunk számára ugyanannyi óra áll rendelkezésre egy napban, és arra használhatjuk, amire mi szeretnénk. Azonban mindannyian különböző felelősséggel és akadályokkal küzdünk, és más-más körülmények jelentik a kihívást, hogy időt találjunk. Előfordulhat, hogy egyesek számára könnyebb ezt megoldani, de mindannyiunk számára lehetséges. Mindenki szoríthat magának a napi teendők mellett egy kis időt, hogy egy egyszerű lépést tegyen az álmai felé. Mind felismerhetjük, hogy soha nincs késő.

Pénzzel kapcsolatos kifogások

„Nincs pénzem az elkezdéshez.”

„Legalább annyit kell keresnem, mint amennyit most keresek.”

„Nem tudok váltani, amíg nem fizetem ki az adósságaimat.”

„Mielőtt kockázatot vállalnék, nagyobb biztonsági hálóra van szükségem.”

„Mi van, ha nem keresek vele pénzt?”

Mindannyiunknak pénzre van szüksége, ami nem terem csak úgy. Előfordulhat, hogy néha olyan dolgokat kell tennünk, amiket nem szeretünk, és talán nem vagyunk mindannyian képesek egyetlen éjszaka alatt gyökeresen megváltoztatni az életünket. Dönthetünk azonban úgy, hogy az álmaink fontosak, és annak érdekében, hogy elérjük őket, a legértékesebb erőforrásainkat is mozgósítanunk kell. Ez jelentheti azt, hogy másodállást vállalunk, vagy önkéntesként valaki olyannak segítünk, aki a mentorunkká válhat. Nem kell sok pénzzel rendelkeznünk ahhoz, hogy valamit elkezdjünk, vagy garancia arra, hogy végül ez sok pénzt hoz majd – csak azt kell tudnunk pontosan, hogy az álmaink valóban megérnek minden erőfeszítést.

4 kifogás, amiért nem mersz az álmaid szerint élni

Tudással, ismeretekkel kapcsolatos kifogások

„Nem tudom, hol kezdjem.”

„Nem tudok eleget ahhoz, hogy elkezdhessem.”

„Nem vagyok elég okos ahhoz, hogy sikerüljön.”

Senki sem tudja pontosan, hogy mit kell tennie, és senki nem kezd szakértőként egy új tevékenységbe, de ha azt várod, hogy mindent megtudj az előtted álló feladatokról és buktatókról, soha nem fogsz cselekedni. Nem kell mindent tudni, hogy elindulj. Csak azt kell tudnod, hogy akarod, és tenned kell érte.

Másokkal kapcsolatos kifogások

„A barátaim és a családom nem hisznek benne, hogy meg tudom csinálni.”

„Azokra kell összpontosítanom, akiknek szükségük van rám.”

„Nincs senki, akivel ezt csinálhatnám.”

„Nem ismerem hozzá a megfelelő embereket.”

Soha nem lesz az életedben egy olyan nap, amikor mindenki egyetért veled, hisz benned, és támogat. Ha te hiszel magadban, semmi más nem tud megakadályozni az álmaid valóra váltásában. Ha azt csinálod, amit szeretsz, és megteremted magadnak a lehetőséget ahhoz, hogy csinálhasd, elkerülhetetlen, hogy kölcsönösen előnyös kapcsolatokat alakíts ki másokkal. Sokan támogatnának és segítenének, de csak akkor találkozhattok, ha megmutatod magad, és felfigyelhetnek rád.

Kép forrása: monkeybusiness/depositphotos.com

VIDEO Így készülnek a kopásálló vörös ajkak karácsonyra

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!