4 ínycsiklandó kézműves gasztroajándék – Igazi gourmet falatok!

4 ínycsiklandó kézműves gasztroajándék – Igazi gourmet falatok!

Címlap / Életmód / Receptek / 4 ínycsiklandó kézműves gasztroajándék – Igazi gourmet falatok! / 3. oldal

Gyakran bajban vagyunk, mi lenne a legmegfelelőbb karácsonyi ajándék ismerőseinknek, szeretteinknek. Gyermekként mindig szívesen készítettem saját kezűleg ajándékokat, és a tapasztalataim szerint mindig mindenki örült neki, a barátaim és a családom egyaránt. Felnőttként is szívesen készítek egyedi ajándékokat, és mivel gyakran megdicsérik a főztömet, az ínyencebbek mindig kapnak valami finomságot is. A konyha nem csak a boszorkányoké!

Rák-rilette

A krémes rilette előételnek kiváló egy ropogós kétszersülttel, de reggelihez is kitűnő pirítós kenyérrel vagy bagettel. Ezt jóval ajándékozás előtt is elkészíthetjük, és akár 2-3 hétig is kis üvegben, fagyasztóban tárolhatjuk.

Hozzávalók: 6 evőkanál vaj, 150gr apró garnélarák, 2 evőkanál brandy vagy száraz sherry, pirospaprika, 2 evőkanál friss citromlé, só

Elkészítés:

Egy serpenyőben megolvasztunk 2 evőkanál vajat, majd beletesszük a megpucolt rákot, és 2 percig párolódni hagyjuk (míg opálos lesz), időnként megkeverjük. Hozzáadjuk a brandyt és fél percig főzzük, majd turmixgépbe öntjük, és durvára aprítjuk. Hozzáöntjük a citromlevet, a pirospaprikát, a maradék vajat, a sót, és kicsit még turmixoljuk. Alacsony, szélesszájú, kapcsos üvegbe kanalazzuk, és hűtőben tároljuk néhány órát, míg összeérnek az ízek. 3 napig fogyasztható. Tálalás előtt fél órát szobahőmérsékleten állni hagyjuk.

 

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3 4

»