Így készülj fel egy nehéz napra gyorsan és hatásosan

Így készülj fel egy nehéz napra gyorsan és hatásosan

Címlap / Életmód / Egészség / Így készülj fel egy nehéz napra gyorsan és hatásosan

Cikkünkben olyan gyakorlatokat válogattunk össze, amelyektől egész nap életerős, nyugodt és összeszedett lehetsz. Ehhez Jane Alexander: Öt perc az egészségért ‒ Jó tanácsok elfoglalt embereknek, hogyan legyenek frissek és energikusak egész nap, mindennap (Magyar Könyvklub, 2001.) című könyvét használtuk.

Természetes gyógymódok egyszerű technikái 

A könyv természetes gyógymódok egyszerű technikáit tartalmazza, amelyek lehetővé teszik, hogy felülemelkedj a mindennapok feszültségein, kihívásain.

A fejezetek egy átlagos munkanapra épülnek, természetes, gyors és eredményes módszereket tartalmaznak, amelyek alkalmazásával egészséges és energikus leszel, és nagyszerűen fogod érezni magad.

Olyankor is használhatod a könyvet, amikor gyors energiafeltöltődésre vagy egy stresszes nap utáni lazításra van szükséged. 

Megoldást kínál a düh csillapítására, a gerinc kímélésére, a nyugodt sorban állásra, a siker elérésére, a stresszoldásra, a nyugodt alvásra, a kapcsolatteremtésre, a csalódás feldolgozására, az önuralom megszerzésére, a testmozgásra, a belső béke megteremtésére, a romantikára, mégpedig olyan módszerekkel, mint a jóga, a fitoterápia, az NLP, a homeopátia, a masszázs, a reiki, a relaxáció, a hangmasszázs, a feng shui és a tantra.

Swish technika

Vannak napok, amelyektől mindenki retteg. A swish technika az NLP (neurolingvisztikus programozás) része, és segít a múlt kudarcait a jelen sikereivé alakítani. 

1. Határozd meg, hogy viselkedésed melyik összetevőjén szeretnél változtatni. Hunyd be a szemed, és gondolj egy jellegzetes képre, amelyet a megszokott viselkedésed előtt látni szoktál. Hogyan érzed magad ebben az állapotban? Érezd át, milyen kellemetlen. Ilyenkor kicsinek és jelentéktelennek érzed magad.

2. Alkosd meg azt a képet, ahogyan érezni szeretnéd magad, amilyen benyomást kelteni szeretnél: nem kicsi és jelentéktelen vagy, hanem magabiztos és friss. Erősítsd meg ezt a képet. 

3. Képzeld el a kellemetlen kísérőképet egy nagy mozivásznon: Ugye rettenetes?

4. Az új, önbizalommal teli képet helyezd a vászon bal alsó sarkába. Először kicsinek képzeld el. Vedd ki belőle a színeket, és változtasd fekete-fehérre. 

5. Most következik a swish technika alkalmazása. A kicsi, pozitív képet gyorsan nagyítsd fel, hogy a teljes mozivásznadat betöltse, és háttérbe szorítsa a negatívat. Legyen egyre tisztább, fényesebb és színesebb, miközben növekszik. Közben a negatív kép zsugorodjon össze, sötétüljön el, és húzódjon be valamelyik sarokba.

6. A 4. és 5. lépést a lehető leggyorsabban ismételd meg, de közben állj meg egy pillanatra, és töröld le a mozivásznat.

7. Nyisd ki a szemedet, dobogj a lábaddal, és rázd meg a végtagjaidat. Töröld ki a fejedből a képet. 

Nyugalom és koncentráció

Mielőtt munkába indulsz, szánj öt percet nyugodt meditációra. Ezzel lecsendesítheted az elmédet, megszüntetheted magadban a feszültséget, és lélekben felkészülhetsz az előtted álló napra.

Gyakorlatok:

1. Ülj le kényelmesen, és hunyd be a szemedet. A vállaidat engedd le, a fejedet tartsd egyenesen. 

2. Lélegzésed legyen nyugodt és egyenletes. Ne próbáld meg túlságosan irányítani, csak figyelj rá néhány percig. 

3. Kezdd el a mantrát: képezz egy mély „óóó” hangot, egészen a torkod mélyéből. Hozd a hangot előre a szájüregedben, tátsd szélesre a szádat, hogy az „óóó” hangból „ááá” hang legyen. Végül csukd be a szádat, és hümmögd az „mmm” hangot. Érezd, ahogy az ajkaid közben rezegnek. 

4. Ismételd meg kétszer nagyon lassan.

5. A gyakorlat végén a testedben kellemesen finom energiabizsegést érzel. 

Így varázsolj otthont a lakásból! 8 dekoratív otthonteremtő lakberendezési ötlet
Galéria / Így varázsolj otthont a lakásból! 8 dekoratív otthonteremtő lakberendezési ötlet
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást