8 pazar jógatábor, ahová elvonulhatsz a világ zajától

8 pazar jógatábor, ahová elvonulhatsz a világ zajától

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 8 pazar jógatábor, ahová elvonulhatsz a világ zajától

Kíváncsi vagy, hol heverik ki a vörös szőnyeg fáradalmait a legnagyobb sztárok? Esetleg luxus wellness-élményre vágysz az idei nyaraláskor? A Condé Nast Traveler magazin válogatása alapján megmutatjuk, melyek a legfényűzőbb jógatáborok!

Yogaworks Retreats

A mexikói Amansala nemcsak a szellemi kikapcsolódásról nevezetes, hiszen a Bikini Bootcamp nevű alakformáló tábort is itt tartják. A Yogaworks lényege azonban nem az izzadós izommunka, hanem a testi-lelki élmény, amelyet az ászanák gyakorlásával elérsz.
A festői tengerparti panorámát környezetbarát kuckóban ücsörögve szívhatod magadba – a stresszt pedig úgy elfelejtheted, ahogy van. Sőt, Jennifer Aniston jógaoktatójával, Mandy Ingberrel is találkozhatsz.

Como Shambala Estate

Ez az a hely, ahol az anyatermészet közelségét sosem tapasztalt mértékben élvezheted. A birtokot üzemeltető házaspár, Rodney Yee és felesége, Colleen Saidman Yee tábora nemcsak azért hasznos, mert pálmafák árnyékában szabadulhatsz meg a feszültségtől.
Az ő nevükhöz fűződik a fogyasztó jóga is. Az üdülés során heti ötórás gyakorlásra számíthatsz az esőerdő szélén, a nap további részében pedig wellness-szolgáltatások fognak rád várni.

Miraval Resort & Spa

A Yoga Journal magazin főszerkesztője, Carin Gorrell emellett tette le a voksát – nem véletlenül. Az egyesült államokbeli Arizona hegyvonulata, a Santa Catalina ugyanis festői.
„Már a Sonora-sivatag szélén készült jóga videók is ellazítanak, ráadásul nagyon sokféle kurzusból lehet választani. Jógatúrákat szerveznek, illetve adott a kardióedzés lehetősége is” – magyarázta az ohm-rajongó újságíró.

Kamalaya Koh Samui

A thaiföldi paradicsomot így jellemezte egy Los Angeles-i jógaoktató, Briohny Smyth: „A helyszín lenyűgöző volt, saját tengerparttal, a világ legmelegebb tengervizével. Ráadásul a jógatermek nyújtották a leggyönyörűbb kilátást a tengerre.”
Ha mindez még nem volna elég, a Kamalaya egyénre szabott táborokat is kínál. Személyes wellness-konzultáció persze minden vendégnek jár.

Ahau Tulum

„Mágikus hely Mexikóban. Olyan érzés, mintha a világ végén járna az ember, pedig csak háromórányi autóútra található a New York-i őrülettől” – magyarázza Latham Thomas jógaszakértő.
Aki ellátogat ide, nem tud betelni az érzéssel, hogy a jógamatracon termett verejtékcseppeket nyomban felszárítja a hűs tengeri szél. Bővebb pénzügyi keretek esetén természetesen magánóra vételére is lehetőség nyílik.

Feathered Pipe Ranch

Az egyesült államokbeli Montana fővárosában, Helenában található rusztikus visszavonuló hely ideális környezetet biztosít a gyakorlásra. „A hegyek és a tó látványa elősegíti a gyógyulást és a belső fejlődést” – fogalmaz Seane Corn jógaoktató.
Ha befizetsz, egy héten keresztül természetesen teljes ellátásban lesz részed az órák mellett, beleértve a saját fürdőkomplexum használatát is.

Cal-a-vie

„Ennek a helynek nincs párja!” – lelkendezik Jill Miller wellness-szakértő. A San Diego melletti tábor változatos jógaprogramot kínál, és az életmódra szakosodott nyaralásokkal merőben ellentétes hozzáállást tanúsít a táplálkozással szemben.
Itt nincs kalóriaszámlálás és méricskélés, az olimpiai méretű medencében viszont bármennyit lehet úszni. Persze, attól még az étkezés és a mozgás teljes mértékben egyénre szabottan történik…

Jungle Bay Resort and Spa

Akik a karibi környezetet kedvelik, Dominikán találják meg az igazit – már ami a jógatáborokat illeti. Az óceánra néző sziklákon kialakított komplexumban faházak vannak, mindenkinek saját szabadtéri „fürdőszobával”.
Gyakorlás közben hallhatod, ahogy a hullámok a sziklafalnak csapódnak, így teljes összhangba kerülhetsz az anyatermészettel. Jól hangzik, ugye?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást