Készen állsz a gyerekre? 5 jel, hogy igen

Készen állsz a gyerekre? 5 jel, hogy igen

Címlap / Életmód / Család / Készen állsz a gyerekre? 5 jel, hogy igen

Az anyaságra sokféleképpen hangolódhatunk, ugyanakkor teljesen felkészülni mégsem lehet rá, hiszen olyan végérvényes és visszavonhatatlan változást hoz egy nő, illetve egy család életébe, ami semmi mással össze nem hasonlítható. Teljesen természetes, ha valakinek kétségei vannak a gyermekáldás ideális időpontját illetően, és bár a választ erre mindenkinek saját magában kell keresnie, cikkünkben adunk néhány fogódzót, melyek segíthetnek az önvizsgálatban.

Otthon töltöd a péntek estét

Míg korábban elképzelhetetlennek tartottad, hogy ne mozdulj ki legalább egyik (de lehetőleg mindkét) este hétvégén, addig mostanában egyre inkább azon kapod magad, hogy nem igényled már a bulizást.

Többre tartasz egy nyugis, otthoni filmnézős programot a pároddal, vagy egy beszélgetős vacsorát a barátnőiddel.

Kinél előbb, kinél utóbb, de általában mindenkinél eljön ez az időszak.

Érdeklődve figyeled a gyerekeket

Egyre többször kapod magad azon, hogy az utcán már nem (csak) a jóképű pasikra figyelsz fel, vagy épp egy csinos nő szettjét értékeled magadban, hanem a kis pöttömöket figyeled, hogyan viselkednek, és beleképzeled magad az anyukájuk helyébe.

Azt veszed észre, hogy hirtelen mintha megszaporodott volna a gyerekek száma körülötted, amit akár jelnek is vehetsz, de valószínűleg egyszerűen arról van szó, hogy eddig nem is vetted észre őket, most meg a csöppségekre fókuszálsz.

Körülötted mindenki terhes

Az, hogy egyre több barátnőd és ismerősöd néz anyai örömök elé mostanában, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy neked is be kell állni a sorba.

Ám könnyen lehet, hogy a babázási láz nálad is egy-kettőre beindítja azt a bizonyos sokat emlegetett biológiai órát, ami ha egyszer elkezd ketyegni, nagyon nehéz elhallgattatni.

Arról nem is beszélve, hogy a körülötted lévő cuki kisbabák könnyen előcsalhatják belőled is az anyai érzéseket, és meghozzák a kedved ahhoz, hogy ne csak az ismerősökét, hanem a sajátodat dajkáld.

Megtaláltad a megfelelő férfit

A szélsőségektől eltekintve kijelenthető, hogy bizony nem elég, ha a nő gyereket akar, ahhoz kell egy férfi is, aki ideális esetben nem csak a „gyártási folyamatokban” vesz részt, hanem a későbbiekben, családapaként is lehet rá számítani.

Ha úgy érzed, hogy megtaláltad azt a társat, aki mellett biztonságban érzed magad, és akivel a családalapítás gondolata is természetesnek tűnik, már csak az a kérdés, mikor érkezzen a gólya.

Ha egyre többször felmerül köztetek a téma, netán már megvan a lehetséges nevek listája, nem kérdés, hogy vágytok rá, ennél sokkal több pedig nem is kell ahhoz, hogy belevágjatok.

Rákattintottál erre a cikkre

Egyre inkább foglalkoztat a kérdés, hogy vajon készen állsz-e, keresed magadon a testi-lelki jeleket, melyek arra utalhatnak, hogy itt az idő. Ha már az anyaság gondolata felmerül benned, az azt jelzi, hogy foglalkoztat a téma, és ha egyszer elkezd az agyad ezen rugózni, akkor nem valószínű, hogy alábbhagy – könnyen lehet, hogy hirtelen azon kapod magad, hogy már minden gondolatod a gyerektéma körül forog.

Persze, érdemes az olyan tényezőket is figyelembe venni, mint a stabil párkapcsolat vagy a megfelelő egzisztencia, de ha a gyerektéma befészkeli magát a fejedbe, akkor előbb-utóbb úgyis minden körülmény úgy alakul, hogy magabiztosan vághass bele a babaprojektbe.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!