A fagyasztóbarát élelmiszerek jóval túlmutatnak a húsokon és a zöldségeken, a tojás pedig egyike azoknak az élelmiszereknek, amelyekről talán nem is gondoltad eddig, hogy le is fagyaszthatod. Persze az sem mindegy, hogy pontosan milyen tojásról van szó – más a helyzet ugyanis a főtt tojással, a rántottával, vagy külön a tojássárgájával és a tojásfehérjével – mert amíg bizonyos módon remek ötlet a fagyasztás, addig másként legalább annyira rossz.
1/6 Főtt tojás
A főtt tojást nemcsak, hogy le lehet fagyasztani, de felmelegítve finomabb is lehet, mint a hűtőben tárolt főtt tojás. Ha hétvégén reggeli burritót vagy tojásos szendvicset készítesz, de megmarad néhány főtt tojás, nyugodtan tedd őket a fagyasztóba. Ezután, ha fel szeretnéd használni, egy éjszaka alatt felolvadnak a hűtőszekrénybe áthelyezve, majd reggel pillanatok alatt egy könnyű finomságot készíthetsz belőlük. Bár a főtt tojás akár egy évig is kitart a fagyasztóban, az íze végett jobb, ha a fagyasztás dátumától számított három-hat hónapon belül elfogyasztod.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
2/6 Töltött tojás
A legjobb, ha csak a sárgás töltelék részét fagyasztod le. Ezek később tökéletes kencék lehetnek mondjuk néhány szelet bagettre, míg a megmaradt fehérjékből néhány sárgájás töltelékkel együtt például egy még frissen elfogyasztandó tojáskrémet is összedobhatsz, vagy többféle főzelékhez is tálalhatod feltétként.