Kikapcsolódás / Otthon / Szórakozás

Kedvenc sorozatok, amiket mindig is újra akartál nézni, de eddig nem volt rá időd

Kedvenc sorozatok, amiket mindig is újra akartál nézni, de eddig nem volt rá időd

A sorozatokat illetően ma már sokszor a bőség zavarával kell szembenéznünk, hiszen hetente jönnek ki újabb és újabb, hosszabb és rövidebb szériák, mindenféle műfajban és egyre nagyobb sztárokkal, ismert rendezők kezei közül. Persze szeretjük darálni a mozifilm minőségű műveket, de volt valami különös hangulata gyerek- és kamaszkorunk kedvenc sorozatainak. Íme, néhány, amit mindig is újra akartál nézni, de eddig nem volt rá időd.

Első csók és Hélène és a fiúk

Két egymáshoz kapcsolódó francia ifjúsági sorozat a 90-es évek elejéről, amelyeket kiskamaszként vártunk délutánonként a tévé előtt és amelyet látva azt hittük, hogy a szerelem igazából nem is bonyolult.

Míg az Első csókban Justine és barátai társaságának szerelmi életébe nyerhettünk bepillantást a középiskolás évek idején, az Hélène és a fiúkban Justine nővérét és egyetemista barátait, zenekarának tagjait ismerhettük és szerethettük meg.

A sorozatokat többnyire belső helyszíneken, stúdiókban forgatták és nekem például örökre emlékezetbe vésődtek a túlzóan tarka díszletek és a francia dallamok.

 

Szívtipró gimi

Gimnazisták ügyes-bajos dolgai ezúttal Ausztráliából.

A sorozat egy sikeres mozifilmből nőtte ki magát és végül hét évadon keresztül ültette a világ kamaszait a tévék elé.

Itthon 1995-ben kezdték vetíteni és annyit ismételték, hogy több generációnyi tinédzser kedvence volt.

Volt benne szerelem, családi gondok, alkoholizmus, rasszizmus, drogok, problémás, identitásukat kereső kölykök, így bármilyen furán is hangzik, sokat tanulhattunk a sorozatból.

 

Hetedik mennyország

A sorozat, ami elé bátran engedtek minket leülni a szüleink, hiszen mi rossz lehet egy családi történetben, amiben az apuka tiszteletes és feleségével 20 év házasság után is nagy szerelemben nevelgetik gyerekeiket, amelyek közül a legidősebb már középiskolás, a legkisebb pedig még csak 6-7 éves.

A 11 évadot megélt sorozat végül 2006-ban ért véget, addigra már a legkisebb lány is felnőtt, sőt újabb gyerekekkel bővült a család.

És hogy mi történ a részekben?

Családi konfliktusok, iskolai piszkálódások, testvérek közötti viszályok, első és sokadik szerelmek és persze valamilyen tanulság, amire a jóságos tiszteletestől megkaptuk a választ.

(Utólag kiderült, hogy az erkölcsös tiszteletest játszó színész, Stephen Collins az életben nem volt olyan erkölcsös, fiatal lányokat molesztált, a botrányra pedig magánélete és karrierje is ráment.)

 

Vad angyal

Ugye mindenkinek felcsendül a fejében a főcímdal? Az argentin telenovellát 1998-99-ben forgatták és nem sokkal később jutott el a magyar televíziók képernyőire is.

Ez volt talán az első olyan szappanopera, amelyben a főhős egy igazi fiús lány volt és csak az éj leple alatt fedte fel nőies oldalát.

Identitásunkat kereső tizenéves kamaszlányként sokan tudtunk azonosulni a Natalia Oreiro által játszott Milagrosszal, aki szabadidejében kényelmes ruhákban focizott az árvaházban lakó gyerekekkel, ahol ő is felnőtt, de munka közben és este a szórakozóhelyen igazi nő volt.

Felnőtt fejjel nézni egy dél-amerikai szappanoperát igazán szórakoztató, hiszen a részeket elképesztően túlnyújtották, a Vad angyal sztoriját is 270 epizódon át követhettük és sokszor ért véget egy-egy rész egy elakadt lélegzettel…

 

Szívek szállodája

A legrosszabb magyar címfordítás dobogós helyezését egyértelműen megkapja a sorozat, hiszen az eredetileg Gilmore girls címet viselő szériáról így sokan hihették azt, hogy valamilyen nyálas szappanopera.

Valójában azonban elképesztően szellemes és sziporkázó történet a Gilmore család három generációjáról, anya, lánya és unokája életéről, döntéseiről, tele popkulturális utalásokkal, romantikával és humorral.

A hét évadot megélt sorozat néhány éve egy négyrészes folytatást is kapott, ami már nem sikerült annyira felejthetetlenre, mint az eredeti részek, de egy pillanatra visszarepített minket kedvenc képzeletbeli kisvárosaink egyikébe, Stars Hollow-ba.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást